Sosyal Medya

Yiğit Bulut: Devlet Bahçeli Mehmet Haberal'ın hastahanesinde güvende değil

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Mehmet Haberal'ın hastanesinde güvende olmadığına yönelik açıklamaları tepkilere yol açtı.



CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı ve CumhurbaÅŸkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi YiÄŸit Bulut’tan, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’nin tedavi gördüÄŸü BaÅŸkent Üniversitesi Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili dikkat çeken paylaşımlar geldi.
 
Haberal'a güvenilmemesi gerektiÄŸini belirten Bulut, Bahçeli'nin Haberal'ın hastanesinde tedavi edilmemesi gerektiÄŸini söyledi.
 
Sosyal medya hesabı twitter üzerinden konuya dair açıklama daha yapman Bulut, “2001 krizi ve Mehmet Haberal’ın hastanesi’ne teslim edilen Ecevit. Ve son yaÅŸananlar bu haberal denilen adama hayat boyu güvenmedim, güvenmem... EÄŸer sayın Bahçeli hala ordaysa acilen baÅŸka hastaneye nakil edilmeli!” ÅŸeklindeki ifadelerini kullandı.
 
BAZI MHP’LÄ°LER BULUT'A TEPKÄ° GÖSTERDÄ°
YiÄŸit Bulut’un bu ifadelerine bazı MHP’li isimler ise sert tepki gösterdiler.
 
TBMM Ä°dare Amiri, 26-27. Dönem MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, tepkisini ÅŸu ifadelerle gösterdi:
 
“Yine çok içmiÅŸsin! Bildiklerimi anlatabilirim ama… Araya kimleri koyup iÅŸ istediÄŸini, verilmeyince de... Bence içince yazma; sapıtıyorsun. SarhoÅŸ, ayyaÅŸ, senin ne olduÄŸunu bilmeyen mi var? Adı yiÄŸit olup kendisi yiÄŸitlikten nasibini almamış zat, beni engellemiÅŸ. Savcıları kaçak, hakimleri FETÖ üyeliÄŸinden ceza yemiÅŸ kumpas kurucular, senin ithamlarını didik didik ettikleri halde baÅŸaramadılar. Sahi, sen hangi taraftasın?”
21 - 27. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise “YiÄŸit Bulut, Mehmet Haberal, adam gibi adam ve devlet, millet aşığı, ÅŸerefli Türk milliyetçisidir. Sen, bu ülkenin hak etmeden nimetlerinden beslenen bir tipiyken Mehmet Haberal, bu ülkenin kendi imkânlarıyla yetiÅŸmiÅŸ bilim adamıdır. YiÄŸit Bulut, yazdıkların hiç olmamış, yeniden oku” ÅŸeklindeki tepkiyi gösterdi.
 
Öte yandan gelen tepkiler üzerinde ikinci bir açıklama yapan Bulut, “Bir noktanın da altını çizmeliyim; 2001 krizi ve Mehmet Haberal’ın hastanesine teslim edilen Ecevit ve sonrası yaÅŸananlar! Bu Haberal denilen adama hayat boyu güvenmedim, güvenmem... EÄŸer Sayın Bahçeli hâlâ ordaysa acilen baÅŸka hastaneye nakledilmeli. Bunu, bu konuda çok ÅŸey bilen, bizzat yaÅŸayan bir Türk vatandaşı ve bir Türk milliyetçisi olarak söylüyorum. Bu Haberal denen adam, Türk Milletine asla iyilik yapmaz, yapamaz. Neyse, ben 2001’i bazıları gibi internetten okumadım, yaÅŸadım. Uyarımı yaptım, söyleyeceÄŸimi söyledim. Gerekirse isim, saat, yıl, yer olarak da açıklarım. Sayın Bahçeli’ye sorun, ‘YiÄŸit Bulut sizi sever mi?’ diye. Ben söyledim, uyardım, çekiliyorum. HoÅŸça kalın” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.