Sosyal Medya

Milletvekili Ünal Özbek Bakıcı İntiharıyla İlgili İfade Verecek

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde bakıcı olarak çalışan Özbek uyruklu Nadira Kadirova’nın ölümü tüm yönleriyle soruşturuluyor. Kesin ölüm raporu beklenen Kadirova’nın intihar notu ve telefon kayıtları inceleniyor. Savcı, olayın hemen ardından dinlenen Ünal ve evdekilerin daha kapsamlı ifadesini alacak.



Ak Parti Ä°stanbul Milletvekili Åžirin Ünal’ın Ankara’daki evinde 1 yıldır bakıcılık yapan 23 yaşındaki Özbek uyruklu Nadira Kadirova, 23 Eylül akÅŸamı yaÅŸamını yitirdi. Silahla gerçekleÅŸen bir intihar olduÄŸu açıklanan olayın ardından evdeki herkesin ifadesine baÅŸvurulurken, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca baÅŸlatılan soruÅŸturma ise titizlikle sürdürülüyor. SoruÅŸturma kapsamında, Ünal ile evde bulunanların daha kapsamlı ifadesinin alınması için ‘tanık’ sıfatıyla ikinci kez dinleneceÄŸi öÄŸrenildi. Ünal ilk ifadesinde silahının yerinde olmadığını fark edince aramaya baÅŸladıklarını, bu sırada Kadirova’nın tedirgin davranışlar sergilediÄŸini söylemiÅŸti.

KAPIYI KIRIP Ä°ÇERÄ° GÄ°RDÄ°LER
 
Bakıcı Nadira Kadirova’nın odasının kapısını kilitledikten sonra içeride silahla intihar ettiÄŸini belirten Åžirin Ünal, kapıyı kırmak için uÄŸraÅŸtıklarını, baÅŸaramayınca polise haber verdiklerini söylemiÅŸti. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yapılan açıklamada da Kadirova’nın bulunduÄŸu odanın kapısının kilitli olduÄŸu ve polis ekiplerince kırıldığı ifade ediliyordu. SoruÅŸturma savcısının talimatıyla Åžirin Ünal dahil olmak üzere evde bulunan herkesten “parmak izi” ve “swap” incelemesinin yapılabilmesi için gerekli örnek ve numuneler alındı. Yapılan ilk incelemede, Ünal’ın elinde barut izine rastlanmadı.
 
YAZI ÖRNEĞİNDE Ä°NCELEME
 
Olay sonrası savcılık talimatıyla Kadirova’ya ait olduÄŸu belirtilen intihar notu ile günlük ve bir ajandaya el koyulmuÅŸtu. Nottaki yazı ile diÄŸer yazı örneklerinin karşılaÅŸtırılacağı belirtilirken, yapılacak incelemeyle söz konusu intihar notunu Kadirova’nın yazıp yazmadığı tespit edilecek. SoruÅŸturma kapsamında, Kadirova’nın kullandığı telefona da el koyulmuÅŸtu. Telefon üzerindeki incelemenin devam ettiÄŸi, özellikle son dönemde irtibatlı olduÄŸu kiÅŸiler baÅŸta olmak üzere geçmiÅŸe yönelik arama kayıtları da mercek altına alındı. Savcılığın bu kiÅŸilerin de ifadesine baÅŸvuracağı kaydedildi.
 
Kesin rapor bekleniyor
 
Nadira Kadirova’nın aÄŸabeyi Muhammet Ali’nin Özbekistan’da olduÄŸu, ifade için Türkiye’ye geleceÄŸi öÄŸrenildi. Ä°lk incelemede Kadirova’nın bitiÅŸik atış yapmak suretiyle göÄŸüs bölgesinin 5-6 cm üzerine isabet eden mermi neticesinde öldüÄŸü belirlenmiÅŸti. Klasik otopsisi yapılan Kadirova’nın kesin ölüm raporunun da Adli Tıp Kurumu’nca önümüzdeki günlerde savcılığa gönderileceÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.