Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da Fırtına ve Yağmur Çatıları Uçurdu

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle birçok ilçede su baskınları yaşanırken; bazı otomobil, ev ve işyerleri de zarar gördü.



Ä°stanbul'da Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü ile valiliÄŸin uyarılarının ardından beklenen saÄŸanak yağış ve ÅŸiddetli rüzgâr kentte gece saatlerinde etkili oldu. SaÄŸanak ve rüzgâr nedeniyle birçok ilçede su baskınları yaÅŸandı, kazalar meydana geldi. Yağışta çatılar uçtu ve aÄŸaçlar devrildi. Kazalar sonucu yaralanmalar yaÅŸandı.
 
Maltepe’de Zümrütevler Mahallesi Nazım Ä°lker Sokak’ta bulunan altı katlı binanın çatısı ÅŸiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu. Çatı uçması sonucu birçok araç hasar gördü. Çatıdan kopan bazı parçalar, araç galerisinin önündeki otomobillere isabet etti.
 
Galeri sahibi Serhat Cansız zararını ÅŸu sözlerle anlattı: “Arabalar kötü durumda. Toplam beÅŸ arabanın üzerine çatı düÅŸmüÅŸ. Bir tanesi zaten paramparça, bir tanesinin önü yok, tavanı yok. DiÄŸerlerinin de üzerinden geçmiÅŸ gitmiÅŸ. Bir tane araç zaten perte geçti, diÄŸerlerinde de zarar 10-15 bin lira var.”
 
 
Üsküdar’da yağıştan özellikle kafe ve restoranları olumsuz etkiledi. Kız Kulesi'nin karşında bulunan kafe ve restoranların bahçelerinde bulunan ÅŸemsiyeler uçtu. Sahildeki kafelerden birinde çalışan Yusuf Yılmaz, “Yaklaşık 3 bin liralık zararımız var” dedi.
 
Bakırköy, Kartal ve Fatih ilçelerinde rüzgar nedeniyle aÄŸaçlar devrildi. Devrilen aÄŸaçların kapattığı yollar, itfaiye ekipleri tarafından aÄŸaçların kesilmesiyle açıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.