Sosyal Medya

Büyük başarı: TRT World'den Mısır'daki gösterilerin mimarıyla gizli röportaj

Mısır'da 20 Eylül’den bu yana devam eden Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi karşıtı gösteriler, farklı şehirlere yayılarak devam ediyor. Gösterilerin mimarı ile ilk kez röportaj yapan TRT World, büyük bir gazetecilik başarısına imza attı



2011'de Arap Baharı olarak adlandırılan ve eski devlet baÅŸkanı Hüsnü Mübarek'i deviren protestoların devamı niteliÄŸindeki gösterilerden, gazetecilerin görüntü alması, röportaj yapması adeta imkansız gibi. 
 
Mısır yönetimi gazetecileri çalıştırmamak için her yöntemi deniyor. Ülkeye giriÅŸler sıkı kontrol alınırken, Mısır’a gitmek isteyen gazetecilerin önüne her türlü engel çıkartılıyor. 
 
TRT World bu sıkı engellemeyi aÅŸarak bir muhabirini Mısır’a gönderdi ve protestoların mimarıyla Kahire’de gizli bir röportaj yapmayı baÅŸardı.
 
Mısır yönetiminin engellenmesine takılmamak için muhabir Sara Firth’ün bu ülkeye giriÅŸi, TRT World ekipleri tarafından büyük bir titizlikle kurgulandı.   
 
Önce Yunanistan’ın baÅŸkenti Atina’ya giden TRT World muhabiri Sara Firth, burada 1 gün kaldıktan sonra baÄŸlantısız bir uçakla Mısır’ın baÅŸkenti Kahire’ye gitti. Sara Firth, Mısır makamlarının ÅŸüphesini çekmemek için tüm uçak bilet ve otel rezervasyonlarını kendi kredi kartı üzerinden gerçekleÅŸtirdi. TRT World muhabiri Kahire havalimanına iniÅŸinde geçmiÅŸteki gazeteci kimliÄŸi nedeniyle uzun bir sorguya alındı. Gazeteci olarak deÄŸil turist olarak geldiÄŸini söylese de Mısır güvenlik birimleri Sara Firth’ü havalimanından itibaren takip etmeye baÅŸladı. Tahrir meydanını doÄŸrudan gören bir otele yerleÅŸen TRT World muhabiri, sırt çantasının koluna yerleÅŸtirilen gizli kamera ile polisin aldığı önlemleri kayda aldı. Görünür kamera veya cep telefonu ile görüntü almanın imkansız olduÄŸu protesto gösterileri bu gizli kamera ile kaydedildi. 
 
TRT World’ün Mısır’daki asıl amacı ise önceden ayarlanmış bir röportajı gerçekleÅŸtirmekti. KimliÄŸini gizlemek zorunda olan protesto gösterilerinin mimarıyla uzun çabalar sonucunda gizli bir yerde buluÅŸan TRT World muhabiri, dünya basınında ilk kez yer alacak röportajı gerçekleÅŸtirdi. 
 
Mısırlıların mevcut düzeni reddettiÄŸini söyleyen protestoların mimarı TRT World mikrofonuna, “Protestocular tekrar ve tekrar sokaklara çıkmaya devam edecek. Öfke olduÄŸu müddetçe ortam asla istikrara kavuÅŸmayacak. Gerçek bir çözüm olmadığı için protestolar tekrar ve tekrar düzenlenecek. Ve eÄŸer hiç bir çözüm bulunmazsa, daha büyük bir kaosa sürükleneceÄŸiz,” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.