Sosyal Medya

Güncel

Murat Yetkin: Tanık Olduğumuz Sancı İktidarın, MHP'ye Mahkum Olmama Uğraşı

Gazeteci Yetkin: Bahçeli’nin seçim kazanmadan hükümetin gizli ortağı olma reçetesi olan yüzde 50+1 formülünün Erdoğan ve AK Parti’nin ayaklarına prangaya dönüştüğü izlenimi giderek yayılıyor



Gazeteci Murat Yetkin, kiÅŸisel blogunda yazdığı yazıda AK Parti hükümetlerinin eski bakanlarından Faruk Çelik'in cumhurbaÅŸkanının yüzde 50+1 yerine ilk turda yüzde 40+1 ile seçilmesini önerisini ele aldı.
 
CHP ve Ä°YÄ° Parti'nin bu tartışmayı tuzak olarak görüp uzak durduklarını belirten Yetkin, "Asıl tartışma AK parti bünyesinde çıktı. Meclis BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, yüzde 50+1’in deÄŸiÅŸmesine karşı olduÄŸunu söyledi. AK Partili Ömer Çelik ise, sanki konuyu muhalefet partileri gündeme getirmiÅŸ gibi, konunun gündemlerinde bulunmadığını ilan etti" dedi.
 
"Yerel seçimlerin AK Parti üzerindeki etkisi sadece Ahmet DavutoÄŸlu ve Ali Babacan’ın ekipleriyle kopup partileÅŸme çalışmalarını hızlandırması olmadı" diyen Yetkin, ÅŸöyle devam etti:
 
Aynı zamanda ErdoÄŸan’ın yanında kalan çoÄŸunluÄŸun arasında MHP’ye bağımlılık rahatsızlığının artmasına da neden oldu; Kürt seçmenin MHP nedeniyle AK Partiden soÄŸumaya baÅŸlaması buna dâhil. Yani MHP’siz olmuyor ama MHP’yle de olmuyor. ErdoÄŸan iktidarını MHP’ye mahkûm olmadan koruyabilmek için çare arayışına girmiÅŸ görünüyor. Tanık olduÄŸumuz sancı budur.
 
Yetkin ayrıca "MHP lideri Bahçeli’nin seçim kazanmadan hükümetin gizli ortağı olma reçetesi olan yüzde 50+1 formülünün ErdoÄŸan ve AK Parti’nin ayaklarına prangaya dönüÅŸtüÄŸü izlenimi giderek yayılıyor" yorumunu da yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.