Sosyal Medya

Ruşen Çakır: İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Yenip, Ülkeyi Normale Götüreceği Konusunda Ümitli Değilim

Gazeteci yazar Ruşen Çakır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Erdoğan ile birebir yarışıp kazanacak olması halinde Türkiye’yi normalleştireceği konusunda çok da ümitli değilim dedi.



RuÅŸen Çakır Medyascope’da yayınlanan programda Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile yarışa girmesi durumunda Türkiye’yi normalleÅŸtiremeyeceÄŸini ve bunun yerine partilerin güçlü bir ittifak ile yola devam edip bu konuda adım atmaları gerektiÄŸini ifade etti.
 
Ä°ÅŸte RuÅŸen Çakır'ın konu ile ilgili açıklaması:
 
31 mart ve 23 haziran seçimlerinde gösterdiÄŸi o parlak performans nedeniyle insanların akıllarına ilk Ä°mamoÄŸlu'nun geldiÄŸi muhakkak. BaÅŸarılı bir siyasetçi olduÄŸu ve ÅŸu güne kadar ki performansı ile de bir ÅŸeyler yapacağını gözüküyor. Ama ErdoÄŸan'la birebir yarışta Ä°mamoÄŸlu'nun ÅŸansının ne derece yüksek olduÄŸu konusunda pek emin deÄŸilim. Bir diÄŸer husus da ErdoÄŸan'la yarışıp da kazanmış bir Ä°mamoÄŸlu'nun, Türkiye'yi normalleÅŸtireceÄŸi konusunda çok da ümitli deÄŸilim.
 
Yani ErdoÄŸan'ın çizdiÄŸi sınırlar ve sistem içinde, onun yerini alacak bir siyasetçi kim olursa olsun, Türkiye'ye çok fazla yararı dokunmaz. Bana göre Türkiye'nin öncelikle; ErdoÄŸan'ın çizmiÅŸ olduÄŸu bu sistemi deÄŸiÅŸtirmeyi vadeden ve bunu da samimi olduÄŸunu göstermek için yanında baÅŸka partilerden ve güçlü kiÅŸilerle sahneye çıkan siyasetçiye ihtiyacı var.
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ali babacan ve Meral AkÅŸener bunu yapabilir. Burada önemli olan ittifakı oluÅŸturacak olan unsurların kendi aralarında çoÄŸulcu bir perspektife sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye'nin yeniden normalleÅŸmesi ve demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi için, en önemlisi de hukuk devleti temelinde yeniden inÅŸası, yaralarını sarması ve ekonomide de tabi çok ciddi bir ÅŸekilde toparlanmayı mümkün kılacak adımlar atması konusunda önceden bir mütabakata varmaları ve bununla seçime girip hızlıca hayata geçirmeleri gerekir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.