Sosyal Medya

Güncel

Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla İmamlar Cemaatle Fidan Dikecek

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında 'Cami ve Hayat' teması çerçevesinde fidan dikileceğini ifade etti.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Din Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸünce "1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla BaÅŸkanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.
 
Ezan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle baÅŸlayan programda konuÅŸan ErbaÅŸ, hayatın içinde camilerin, camilerde hayatın bulunduÄŸu gerçeÄŸine daha güçlü ÅŸekilde dikkat çekilmesi amacıyla "cami ve hayat" konusunu gündeme taşıdıklarını belirtti.
 
ErbaÅŸ, Kur'an-ı Kerim'e göre yeryüzünde insanlar için inÅŸa edilen ilk mescidin Kabe olduÄŸunu hatırlatarak Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicret etmesinin ardından edep, ilim ve irfanın aşılandığı merkez olan Mescid-i Nebi'yi inÅŸa ettiÄŸini söyledi.
 
Hazreti Muhammed'in inÅŸa ettiÄŸi "model ÅŸehir" Medine'yi örnek alan Müslümanların kurdukları medeniyetlerde hayatın ve ÅŸehirlerin daima cami merkezli planlandığını aktaran ErbaÅŸ, böylece hayatın bütün yönleriyle caminin öÄŸrettiÄŸi ve temsil ettiÄŸi deÄŸerlerle inÅŸa edilmesinin hedeflendiÄŸini kaydetti.
 
İslam toplumlarında ortak bilincin oluştuğu mekan
 
ErbaÅŸ, caminin, müminin kendi kalbiyle iliÅŸkisinin ve Allah ile iman bağının en güçlü bulunduÄŸu yer olduÄŸunu ifade ederek "Camiler, toplumun her kesiminden insanların hiçbir ayrıma gitmeden bir araya geldikleri, bütün siyasi görüÅŸ ve farklı düÅŸünüÅŸlerin üstünde, milletçe hep beraber kaynaÅŸma, kardeÅŸlik ve muhabbeti yaÅŸadıkları yerdir. Ä°slam toplumlarında ortak bilincin ve ÅŸuurun oluÅŸtuÄŸu mekandır." diye konuÅŸtu.
 
Camilerin Ä°slam'da çok özel bir konuma sahip olduÄŸunu dile getiren ErbaÅŸ, "Bugün de bütün bir millet ve ümmet olarak bizim beraberce sahiplendiÄŸimiz en güçlü ortak zeminimiz camilerimizdir. Ä°stiklal Mücadelesi'nden 15 Temmuz'a zor zamanlarımızda camilerimiz, ortak hareket noktamız olmuÅŸtur. Dolayısıyla birlik ve beraberlik açısından en güçlü mekanımız da camilerimizdir. Bunu muhafaza etmek ve bu konuda hassas olmak durumundayız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
ErbaÅŸ, camilerin fiziki planlaması ve konseptinin geliÅŸtirilmesi için çalıştıklarına iÅŸaret ederek ÅŸunları söyledi:
 
"Camiler ve Din Görevlileri Haftasında 'Cami ve Hayat' teması çerçevesinde, 6 Ekim Pazar günü sabah namazından sonra bütün camilerimizde din görevlisi hocalarımız öncülüÄŸünde cemaatimizle fidan dikimi gerçekleÅŸtirilecektir. Bu vesileyle milyonlarca aÄŸaç dikmiÅŸ olacağız. Biliyoruz ki aÄŸaç, tabiata hayat vermektir. Böylece din görevlisi hocalarımız da çevre ahlakı ve tabiata karşı sorumluluk bilinci konusunda da en güzel örnekliÄŸi göstermiÅŸ olacaklar."
 
Camiler sadece ibadet edilen mekanlar deÄŸil
 
BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bütün din görevlilerini tebrik etti. Camilerin sadece ibadet edilen mekanlar olmadığına dikkati çeken Destici, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:
 
"Müslümanların, Ä°slam'ın bir tek ibadet yeri camiler ve mescitlerimizdir. Onun yerine baÅŸka ibadet yerleri koyma çabaları bence doÄŸru deÄŸildir, beyhudedir. Elbette Ä°slam içerisinde farklı mezhebi anlayışlara ya da yollara ait topluluklar var. Bunların toplanma yerleri ve dergahları olabilir ama cami Müslümanların ortak ibadet yeridir. Ä°nÅŸallah kıyamete kadar da bu böyle sürecektir."
 
Destici, Ä°slam dünyasında yaÅŸanan çatışma ve savaÅŸa din görevlilerinin "Dur" diyebileceÄŸini belirterek ÅŸunları kaydetti:
 
"Ülkemiz içindeki terör belası baÅŸta olmak üzere, tüm terör örgütlerine, ayrılıkçı ve bölücü hareketlere karşı birliÄŸimizin, dirliÄŸimizin teminatı olan yerlerin başında camilerimiz ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığımız gelmektedir. Camilerimizde görev yapan din adamlarımızın yanı sıra camilerimizi yaptıran milletimize ve hayırseverlerimize de ÅŸükranlarımı sunuyorum. Birileri rahatsız olsa da bu Müslüman Türk milleti cami yaptırmaya ve caminin görevlisine sahip çıkmaya da devam edecektir. Bu konuda öncülük eden Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere tüm devlet yetkililerine ve görevlilerimize ÅŸükranlarımı sunuyorum."
 
Programda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi ve müezzinler tarafından sala okundu.
 
UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, eski Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Lütfi DoÄŸan ve Kazakistan Müslümanları Dini Ä°dare BaÅŸkanı Serikbay Oraz'ın da katıldığı programda, "Cami ve Hayat" temasıyla hazırlanan video gösterildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.