Sosyal Medya

Selvi reform paketini yorumladı: Osman Kavala tahliye olabilir

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yargı reformu ve yeni ekonomik planlara değindiği yazısında, Türkiye'nin ekonomi programında başarılı olabilmesi için reformcu kimliğine geri dönmesi gerektiğini belirtti. Selvi ayrıca, yargı reformu için de 'ilk yansımasının Kavala davasına olmasını beklediğini' söyledi.



Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında yargı reformu ve ekonomi planlarına deÄŸindi.
'DeÄŸiÅŸim baÅŸlıyor mu?' baÅŸlıklı yazısında Selvi, Türkiye'nin ekonomi alanında koyduÄŸu hedeflere ulaÅŸabilmesi için 'yeniden reformcu kimliÄŸine dönmesi gerektiÄŸini' söyledi.
 
Selvi ayrıca, yargı reformunun ilk yansımasını Kavala davası için beklediÄŸini belirtti.
 
Selvi'nin yazısının ilgili bölümü ÅŸu ÅŸekilde:
 
"Hak ve özgürlüklerin geniÅŸletilmesi denildiÄŸinde bunların toplum tarafından hissedilmesi gerekiyor. Aynen sıcak ve soÄŸuk gibi. O nedenle reformcu sürecin ilk yansımasının Osman Kavala davasına olmasını bekliyorum.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°stanbul seçimlerinden sonra yeni siyaset tarzını “Kucaklayıcı politikalara devam etmek lazım. Hem AK Parti açısından hem de Türkiye’deki demokrasiyi geliÅŸtirme açısından önemli buluyorum” diye açıklamıştı. Kucaklayıcı siyasetin ilk adımı neden hak ve özgürlüklerin sınırlarının geniÅŸletilmesi olmasın?
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sunduÄŸu ekonomi programının baÅŸarılı olabilmesi için de Türkiye’nin yeniden reformcu kimliÄŸine dönmesi gerekiyor. Buna dışarıdan ziyade içeride ihtiyacımız var. Hem de hava gibi, su gibi...
 
Sezen Aksu, bestelediÄŸi Kemal Burkay’ın ünlü ÅŸiirinde nasıl haykırıyordu: “Ä°klim deÄŸiÅŸir, Akdeniz olur, gülümse...”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.