Sosyal Medya

Güncel

Şamil Tayyar, o cemaati hedef gösterdi: Yargıda Hakyolcular ne ara bu kadar güçlendiler?

"Çok ciddi bir FETÖ borsası var. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar" sözleriyle gündeme gelen eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.



"Çok ciddi bir FETÖ borsası var. Ä°tirafçı adı altında iÅŸ adamlarını serbest bırakıyorlar" sözleriyle gündeme gelen eski AK Parti milletvekili Åžamil Tayyar, Fox Tv'de Ä°smail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. ""FETÖ'den boÅŸalan yerlere talip olanlar var" diyen Tayyar, eski yapılara aidiyet geliÅŸtirerek devlet içinde varlıklarını sürdürmeye çalışan FETÖ'cülere dikkat edilmesi gerektiÄŸini ifade etti.
 
Tayyar, "Hakyolcular Adalet Bakanlığı içerisinde biraz ağırlık kazanıyor. Hakyol'la ilgili de kaygım var. GeçmiÅŸte yargıda bu kadar adından söz ettiren bir yapı deÄŸildi. Benim kanaatim kendini gizlemeyi baÅŸarmış kripto FETÖ'cülerin yargıda varlığını sürdürmeye çalıştıklarını düÅŸünüyorum. Buna karşı devletin güçlü bir refleks göstererek o filtreyi iyi uygulaması lazım. Allah korusun ileride çok daha farklı problemler olabilir. FETÖ denen yapıyı çatı kuruluÅŸ gibi düÅŸünün. Herkesin öncesinde bir aidiyeti var. Ama zaman içerisinde evrilip FETÖ içerisinde yer almışlar. FETÖ 15 temmuzdan sonra her yönüyle deÅŸifre olunca bunlar üst çatıyı terk ettiler ama bunlar öncesine dönerek varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Eski yapılarla aidiyet geliÅŸtirip varlıklarını sürdürmeye çalışanlara devletin dikkat etmesi lazım. 15 Temmuz'la beraber devletin bütün kurumları felç haline geldi. Devlet yeni,den yapılanıyor. Devlet için iktidar mücadelesi de hortladı. Daha önce de Ergenekon zihniyeti orayı dolduruyordu. Åžimdi boÅŸalan yeri doldurmak isteyenler var. Bunlar bir tehdit mi diyeceksiniz. Sivil siyaseti boÄŸan, darbeci zihniyeti temsil eden kendini nasıl tarif ederse etsin hepsi aynıdır. Sivil siyaset üzerinde vesayet oluÅŸturuyorsa hiçbirinin bir fakrı yok" diye konuÅŸtu.
 
Kaynak: T24

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.