Sosyal Medya

Güncel

Muharrem Sarıkaya: Davutoğlu’nun ekibi kendiliğinden gelişen istifa sürecini frenlemek için tutum aldı

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yeni parti çalışmaları içinde bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisinin istifasının ardından başlayan istifaları frenlemek için harekete geçtiğini iddia etti.



Sarıkaya’ya göre, DavutoÄŸlu ekibi, istifaların yoÄŸun bir ÅŸekilde olmasının önüne geçmek için AK Parti yöneticilerinden daha fazla ikna süreçleri iÅŸletmiÅŸler, ‘Parti sizi atarsa ayrılın’ telkininde bulunmuÅŸlar” dedi.
 
Sarıkaya “Yeni hareketlerin hedefi: Önce parti, sonra teÅŸkilat” baÅŸlığıyla kaleme aldığı yazısında, DavutoÄŸlu’nun “milletvekili transferi” için uÄŸraÅŸ vermeyeceÄŸini yazdı. Sarıkaya yazısının ilgili bölümünde ÅŸunları kaydetti:
 
DavutoÄŸlu ekibi, bununla birlikte “partiden ihraçlarının hemen ardından kendiliÄŸinden geliÅŸen istifa sürecini frenlemek için tutum aldıklarını” bildirdi.
 
Ä°stifaların yoÄŸun bir ÅŸekilde olmasının önüne geçmek AK Parti yöneticilerinden daha fazla için ikna süreçleri iÅŸletmiÅŸler, “Parti sizi atarsa ayrılın” telkininde bulunmuÅŸlar.
 
Buradaki amacı da ÅŸöyle izah ettiler:
 
“EÄŸer grup kuracak kadar milletvekili sayısına ulaÅŸamayacaksak istifaların bir anlamı yok. Yeni oluÅŸum için AK Parti’den ayrılanların partisi görüntüsü vermek de istemiyoruz; bu hedeflediÄŸimiz parti yapılanmasını olumsuzlaÅŸtırır.”
 
Eskilere tamam yenilere belki
Bundan dolayı eski milletvekillerinin hareketin içinde olmasına daha sıcak bakılırken, mevcut milletvekillerinin katılım sürecini hızlandıran herhangi bir davranışın içinde olmak istenmemiÅŸ.
 
Ancak orada da temkinli davranış geliÅŸtirilmiÅŸ; neden de “AK Parti’nin devamı veya orada ikbal bulamayanların kurduÄŸu yapı” gibi görüntü vermemek.
 
Bunun için il ve ilçe teÅŸkilatlarında daha seçici olma yoluna gidilmiÅŸ.
 
Harekete katılmak isteyen veya kendilerinin davet ettiÄŸi isimlerin illerinde diÄŸer partiler veya siyasal yapılarla bir sorunun olmamasına özen gösterilmiÅŸ.
 
Önce merkez, sonra taÅŸra
Yerel iktidar mücadelesinin içinde olanların hareketin içinde olmasına çok da sıcak bakılmamış.
 
Bu da kadrolaÅŸma sürecinin daha ağır iÅŸlemesine neden olmuÅŸ.
 
Her iki taraf da bu kapsamda “taÅŸra teÅŸkilatı için isim topladıklarını” ve görüÅŸmelerini devam ettirdiklerini belirtti.
 
Parti inÅŸasının nasıl olacağı konusunda ise ilginç bir yanıtla karşılaÅŸtım.
 
Belirttiklerine göre önce partiyi kurup, ardından taÅŸra teÅŸkilatlarının oluÅŸumuna geçmeyi hedefliyorlar.
 
Oysa birçok parti önce taÅŸra teÅŸkilatını en azından kimlerle yola çıkacaklarını belirleyip, ardından partinin üst kademesinin yapılanmasına odaklanırdı.
 
Bu kez farklı bir yol izleyip, önce merkezin inÅŸasının saÄŸlanıp, ardından taÅŸra yapılanmasına yönelmeyi hedeflemiÅŸler.
 
Görünen o ki bu konuda Ahmet DavutoÄŸlu ekibi çok daha avantajlı gözüküyor.
 
Çünkü DavutoÄŸlu’nun Genel BaÅŸkan ve BaÅŸbakanlığı dönemindeki teÅŸkilat üyeleri, bir kenarda hazır bekliyor.
 
DavutoÄŸlu’nun bu ekip ile diÄŸer kesimlerden gelenlerin de katılımını saÄŸlayarak yeni bir yapılanmayı ortaya çıkarma amacında olduÄŸunun altı çiziliyor.
 
BaÅŸta da belirttiÄŸim gibi yeni parti hazırlıkları oldukça hızlanmış görünüyor.
 
Bu aÅŸamada, “sanılmasın ki bütün bunlar erken seçim beklendiÄŸi için yapılıyor” noktasının altı da özenle çiziliyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.