Sosyal Medya

Güncel

40 yıldır dağda yaşayan Gündüz'ün mağara hayatı bitti

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Akyar kırsal mahallesinde 40 yıldır mağarada yaşayan İskender Gündüz, kendisi için yapılan barakaya taşındı. Gündüz, kendisine yardım etmek isteyen köylülerin banyo ve berber taleplerini ise geri çevirdi.



Havaların soÄŸumaya baÅŸladığını öne sürerek banyo ve berber taleplerini reddeden Gündüz, üÅŸüyüp hasta olmaktan korktuÄŸunu ifade etti.
Hayatının 40 yılını maÄŸara ve kendi yaptığı kovukta geçiren Ä°skender Gündüz’ün yeni barakasında su tesisatı, çek-yat, ocak bulunuyor. Kendisine her konuda yardımcı olan BurunsuzoÄŸlu’nun getirdiÄŸi radyo ile gününü ÅŸarkı ve türkü dinleyerek geçiren Gündüz, yeni barınağının eskisinden daha iyi olduÄŸunu söyledi.
 
Yeni barınma yeri olan kulübenin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyen Gündüz, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
'BUGÜN GÜNLERDEN NE BÄ°LMÄ°YORUM TAKVÄ°M YOK BENDE'
 

 

"Ben ılıcaya gitmem, neden biliyor musun ben yattığımda sabah kalktığımda ayazlı. Hava ÅŸimdi sıcak ama sabah ayaz var, ben ayaza güvenmem. Eylül ayında ben gitmem. Geçen sene deÄŸil, evvelki sene eylülde kar yaÄŸdı buraya. Ilıca demek terlemek demek. Orada terledim mi, sabah ayaz aldım mı iyi olmaz. Senin için savaÅŸa geleyim ama ılıca deme bana. Öbür tarafta 10 yıl kaldık, kötü demeyelim yani. 10 sene kaldığımız yer de iyiydi. Ondan önce de ileride maden ocağında 30 yılı geçkin bir süre kaldım. Ben daÄŸ adamıyım. Bugün günlerden ne bilmiyorum, takvim yok bende. Sizde var mı? Ama eylül ayındayız. Sizin takvim nerede? 2019. Burada radyom da var. Radyo konuÅŸsun deÄŸil mi? O konuÅŸsa daha iyi. Radyo aslında çekiyor ama sizin ışıklar var. Elektrik elektrikle karşılaşıyor ondan çekmiyor. Sizin elektrik onunla karşılaşıyor ve çekmiyor" diye konuÅŸtu.
Gündüz’ün gıda, su ve giysi ihtiyaçlarını karşılayan komÅŸu köy Mecidiye’de yaÅŸayan BurunsuzoÄŸlu, 10 yıldır banyo yapmadığını söylediÄŸi Gündüz’ü termal kaplıcaya götürmek istediÄŸini ancak kabul etmediÄŸini ifade etti.
 
BurunsuzoÄŸlu, "Ä°skender aÄŸabeye bu kulübeyi yapalı 5-6 ay oldu. Kendisine en son ne zaman banyo yaptığını sorduÄŸumuzda hatırlamıyor; 10 yıl falan oldu diyordu. O da buralarda daÄŸda köy çeÅŸmesinde. Biz de ona yazın dedik ki kaplıcaya götürelim dedik. Tamam, olur dedi. 80 derece su iyi gelir benim kemiklerime dedi. Her ÅŸeyi ayarladı. Otele, termale götürmek için geldik, ÅŸimdi ise gitmeyeceÄŸim diyor. Eylül ayına girdik, hasta olurum diyor. O da haklı kendi bakımından. Kendi vücut saÄŸlığını düÅŸünüyor. Biz de onu düÅŸündük ama yeni kıyafetler alırız dedik. Aldık ve getirdik, üzerine giydi. Kendisini tıraÅŸ da yaptıracaktık. Berberi de ayarladık, her ÅŸeyi ayarladık ama istemedi. Olmadı, nasip deÄŸilmiÅŸ. Artık seneye yaza" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.