Sosyal Medya

Oğlunu Soran Babaya HDP'den Yanıt: Oğlunu PKK'ya Verdik

Çocuğu dağa kaçırıldığı için HDP önündeki eyleme katılan Bilal Avuman, HDP’lilerle arasında geçen ilginç diyalogu anlattı: Şırnak’ın Cizre ilçesinde HDP binasına gittim ve HDP’lilere oğlumu sordum. Onlar da bana, ‘Oğlunu götürdük, PKK’ya verdik’ dediler. Oğlumuzu HDP’liler kaçırmış, PKK’ya vermiş. Böyle şey olur mu?



Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il baÅŸkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin, baÅŸlattığı oturma eyleminde 20'nci gün geride kaldı. Terör örgütü PKK tarafından 2015'te Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçırılan oÄŸulları Emrah için Elazığ'dan gelerek, oturma eylemine katılan Bilal ve Leyla Avunan çifti, oÄŸulları gelinceye kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

HDP'LÄ°LER KAÇIRMIÅž
 
HDP'nin terör örgütü PKK'nın bir kolu gibi çalıştığını aktaran baba Bilal Avunan, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Şırnak'ın Cizre ilçesinde HDP binasına gittim ve HDP'lilere oÄŸlumu sordum. Onlar da bana, 'OÄŸlunu götürdük, PKK'ya verdik' dediler. OÄŸlumuzu HDP'liler kaçırmış, PKK'ya vermiÅŸ. Böyle ÅŸey olur mu? Tek çocuÄŸumdu. Vatan görevine gönderdim, daÄŸa kaçırdılar. Kaçırıldığından beri ondan hiç haber almadım."
 
YAZIK DEĞİL Mİ BU AİLELERE
 
OÄŸlunun terör örgütü PKK'nın elinden kurtulup eve gelmesini isteyen Avunan, ailecek periÅŸan olduklarını belirtti. Avunan, "EÅŸim her gece oÄŸlumun ismini sayıklıyor. Yazık deÄŸil mi bu anneye, bu annelere yazık deÄŸil mi? Hepsi gariban ailelerdir. HDP'liler gitsin, çocuklarını götürsün. Selahattin DemirtaÅŸ çıksın meydana, çıksın bu çocuklarımızı getirsin. Yazık deÄŸil mi bu ailelere" ifadelerini kullandı.
 
ANNELERÄ°N Ä°ÇÄ° YANIYOR
 
Anne Leyla Avunan da, Cizre’de HDP binasında, oÄŸullarını terör örgütü PKK’nın kaçırdığını söylediklerini belirterek ÅŸöyle konuÅŸtu: "Biz Cizre’deki HDP binasına gittik, kocam gitti, eniÅŸtem gitti. Dediler; 'Yolladık PKK'ya.' Ben hasret yaÅŸadım. Duyun analar ne yapıyor, annelerin içi yanıyor, anneler böyle söylüyor. Bir Allah’ın kulu çıksın, desin, 'OÄŸlun oradadır.' Ben ona da razıyım, bu reva mı?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.