Sosyal Medya

Güncel

Bakan Soylu: 17/25 Aralık Sonrası Emniyetten KHK ile 33 bin kişi ihraç edildi

İçişleri Bakanı Soylu, "Emniyet teşkilatından 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında sadece KHK yoluyla ihraç edilenlerin sayısı yaklaşık 33 bindir" dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, "Emniyet teÅŸkilatından 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında sadece KHK yoluyla ihraç edilenlerin sayısı yaklaşık 33 bindir. GerçekleÅŸtirdiÄŸimiz alımlarla bu gerilemeyi kapattık ve artıya geçtik. Åžu an emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan personel sayımız 306 bin kiÅŸidir." dedi.
 
Soylu, "Güvenlik Yönetiminin DönüÅŸümünde Ä°htiyaç Duyulan Ä°nsan Kaynaklarının DeÄŸerlendirilmesi Çalıştayı"nda, özellikle 15 Temmuz'dan sonra, güvenlik alanındaki pek çok meselede olduÄŸu gibi kolluk birimleriyle ilgili de ciddi adımlar atıldığını, bu noktada belirli bir politika takip edildiÄŸini söyledi.
 
Politikalarının; yüksek ahlaklı, yüksek teknik ve teknoloji kapasiteli, iyi eÄŸitimli, olay ve tehdit sayısına göre optimum düzeyde belirlenmiÅŸ sayıda ve mutlaka görevde uzmanlaÅŸmayı önceleyen bir anlayışla oluÅŸturulan bir kolluk personeli yapısına ulaÅŸmak olduÄŸunu belirten Soylu, bu personel yapısıyla 15 Temmuz sonrasında tepkisel deÄŸil ilkesel bir güvenlik yönetimi ortaya koymayı amaçladıklarını ifade etti.
 
Soylu, "Bir yandan PKK, FETÖ, DEAÅž, aşırı sol terör örgütlerinin oluÅŸturduÄŸu tehditleri eÅŸzamanlı olarak bertaraf etmeye çalışırken, bir yandan da trafik güvenliÄŸini saÄŸlamaya çalışıyoruz. Bir yandan uyuÅŸturucuyla mücadele ediyoruz, diÄŸer yandan ÅŸehirlerdeki asayiÅŸi takip ediyoruz. Bir yandan siber suçlarla yüksek seviyede bir mücadele içerisindeyiz, öte yandan denizde ve karada göçmen kaçakçılığı ile uÄŸraşıyoruz." diye konuÅŸtu.
Süleyman Soylu, 15 Temmuz sonrası hem personel alımlarına hem de bu personelin eÄŸitimine, uzmanlıklarına göre farklılaÅŸmasına ağırlık verdiklerini vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:
 
"Emniyet teÅŸkilatından 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında sadece KHK yoluyla ihraç edilenlerin sayısı yaklaşık 33 bindir. GerçekleÅŸtirdiÄŸimiz alımlarla bu gerilemeyi kapattık ve artıya geçtik. Åžu an emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan personel sayımız 306 bin kiÅŸidir. Bu önemli bir rakam.
 
Personel noktasında bahsettiÄŸim ilkeler ışığında attığımız önemli bir adım da çarşı ve mahalle bekçileri adımımız oldu. Tehdidin çeÅŸitlenmesi karşısında kolluÄŸun çeÅŸitlenmesi anlayışımızın bir yansımasıdır. Yani çarşı ve mahallede asayiÅŸin saÄŸlanması için ayrı bir birim kullanma yoluna gittik. Bu noktada bizzat Sayın CumhurbaÅŸkanımızın talimatıyla, bir süredir iÅŸlerliÄŸini kaybetmiÅŸ olan bekçilik müessesesini yeniden ihya ettik. 2016'dan itibaren yeni alımlar yaptık ve bugüne kadar ülke genelinde 19 bin 600 bekçiyi göreve baÅŸlattık. Eski dönemden kalanlarla halen bekçi sayımız 21 bin 300'dür. 8 bin 242 arkadaşımızın da alım süreci devam etmektedir. Bu sayede 30 bine yaklaÅŸmış olacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.