Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı New-York'ta Konuştu: BM Dönem Başkanlığına Adayız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu ABD'nin New York kentinde, Mandarin Oriental Otel'de düzenlenen "TÜRKEN Vakfı Geleneksel Yemeği" programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden 2 bin 193 vatandaşımızı yaralayan bu örgütün ipliğini tüm dünyada pazara çıkarmakta kararlıyız." dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BirleÅŸmiÅŸ Milletler 74'üncü Genel Kurul görüÅŸmeleri için bulunduÄŸu ABD'nin New York kentinde, Mandarin Oriental Otel'de düzenlenen "TÜRKEN Vakfı Geleneksel YemeÄŸi" programına katıldı.
 
Yemek öncesindeki konuÅŸmasında buluÅŸmada emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür eden ErdoÄŸan, burada sadece Türkiye'den deÄŸil dünyanın farklı ülkelerinden öÄŸrenciler bulunduÄŸunu belirtti.
 
"TÜRKEN'i, medeniyetimizdeki köklü vakıf geleneÄŸinin Amerika BirleÅŸik Devletleri'ndeki sancaktarı olarak görüyorum." diyen ErdoÄŸan, henüz 5 yıl önce kurulan TÜRKEN'in, bu topraklardaki iftihar kaynaklarından biri haline geldiÄŸini söyledi.
 
 ErdoÄŸan, "Vakfımız, eÄŸitimin farklı alanlarındaki çalışmalarıyla, hayata geçirdiÄŸi projelerle göÄŸsümüzü kabartıyor. Bu baÅŸarıda alın teri olan her bir kardeÅŸimi, her bir hayırseverimizi tebrik ediyor, 'Rabbim kendilerinden razı olsun' diyorum. Ä°nÅŸallah önümüzdeki süreçte TÜRKEN’in baÅŸarı grafiÄŸini daha da yükseÄŸe taşıyacağına inanıyorum." diye konuÅŸtu.
 
Dünyanın çok deÄŸiÅŸik yerlerinden öÄŸrencilerin Türkiye'ye gelmesiyle oluÅŸan dayanışmanın, geleceÄŸe yönelik artık Türkiye'nin farklı ülkelerde birer temsilcisinin olması bakımından çok büyük önem ifade edeceÄŸini kaydetti. ErdoÄŸan, "Nitekim bu ara iki kez bu tür gençlik köprüsünde bulunan öÄŸrenciler Külliye'ye geldiler, kendileriyle resimler çektirdik ve oradan tekrar yolculuÄŸa devam ettiler, kimisi Kapadokya, kimisi Konya vesaire bu ÅŸekilde dolaşıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
ÇOK YÖNLÜ Ä°NSANLAR RAÄžBET GÖRÜYOR
 
EÄŸitime ne kadar önem verdiklerinin bilindiÄŸini belirten ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Hemen her fırsatta, istikbalimizin teminatı olarak gördüÄŸüm siz gençlerimizin iyi bir eÄŸitim öÄŸretim almaları gerektiÄŸini söylüyorum. Gençlerimizin, asıl ilgi alanları yanında, dil eÄŸitiminden sosyal kalkınma projelerine, siyasetten sivil toplum faaliyetlerine kadar çok farklı sahalarda kendilerini yetiÅŸtirmeleri önem arz etmekte. Günümüzde artık tek bir alanda uzmanlaÅŸma, belli meslek grupları dışında, deÄŸerini yitirmiÅŸtir. Hem kendi konusunu iyi bilen, hem de hayatın farklı alanlarında çalışmalar yapabilen çok yönlü insanların daha fazla raÄŸbet gördüÄŸüne ÅŸahit oluyoruz. TÜRKEN gibi kuruluÅŸlarımız siz öÄŸrencilerimize, hayatı tanıdığınız, ÅŸahsınızla beraber diÄŸer insanlara da katkı saÄŸladığınız münbit bir atmosfer sunuyor. Burada sizlere düÅŸen kendi geleceÄŸiniz ve milletimizin istikbali için, sunulan bu imkanları en güzel ÅŸekilde deÄŸerlendirmektir."
 
Devlet olarak gençlerin eÄŸitim ortamını iyileÅŸtirmenin mücadelesini verdiklerini dile getiren ErdoÄŸan, son 17 yılda ülkede eÄŸitim öÄŸretim altyapısını adeta baÅŸtan sona yenilediklerini, üniversitelerin sayısını 76'dan 206'ya çıkardıklarını hem de akademik kapasitelerini güçlendirdiklerini bildirdi. ErdoÄŸan, "Tek tipleÅŸtiren, formatlayan, genç dimaÄŸların hayallerini karartan bir eÄŸitim modeli yerine, daha özgürlükçü, yenilikçi, reformist bir modele geçmiÅŸ bulunuyoruz." dedi.
 
YURTDIÅžINDA 1600 BURSLU ÖÄžRENCÄ°MÄ°Z VAR
 
 BaÅŸarılı öÄŸrencilerden eÄŸitimlerini yurt dışında sürdürmek isteyenlerin önünü açtıklarını ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸu anda resmi kurumların burslarıyla yurt dışında lisansüstü, doktora ve post doktora çalışması yapan bin 600 civarında öÄŸrenci bulunduÄŸunu aktardı. ErdoÄŸan, gönüllü kuruluÅŸların, iÅŸ adamlarının desteklediÄŸi öÄŸrenciler dikkate alındığında bu sayının 3 bine yaklaÅŸtığını kaydetti.
 
Türkiye'yi, dost ve kardeÅŸ coÄŸrafyaların öÄŸrencileri için adeta bir eÄŸitim üssü haline dönüÅŸtürdüklerini anlatan ErdoÄŸan, "Türkiye burslarıyla ve kendi hesabına okuyan 168 bin misafir öÄŸrencimiz var. Hedefimiz, ülkemizdeki misafir öÄŸrenci sayısını 350 bine çıkarmaktır. Ä°nÅŸallah böylece, dünyada en çok misafir öÄŸrenci barındıran ilk 5 ülke arasına gireceÄŸiz. Elbette bu hedeflere ulaÅŸabilmemiz, bizim gayretlerimiz yanında TÜRKEN gibi vakıflarımızın çalışmalarıyla mümkün olacaktır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Vakfın, New York Manhattan'da inÅŸaatı devam eden 200 öÄŸrenci kapasiteli yurdu 2020 yılı sonunda tamamlanınca, Türk ve yabancı öÄŸrencilerin daha da iyi ÅŸartlara kavuÅŸacaklarını vurgulayan ErdoÄŸan, "Ä°nÅŸallah öÄŸrencilerimizin böyle bir imkana kavuÅŸmasının yanında da malum tam BM karşısında Türkevi var idi. Åžu anda da Türkevimiz hızla devam ediyor. Onu da bana dün akÅŸam böyle 2021 filan dediler ama ben de 2020 sonuna yetiÅŸse diyorum, bakalım müteahhit firmalarla görüÅŸeceÄŸiz. Åžu anda camları giydirildi, giydiriliyor ve yüksekliÄŸi itibariyle de New York'un herhalde müstesna binalarından birisi olacak. 171 metre yüksekliÄŸinde ve ÅŸu an itibariyle hızla inÅŸaatı devam ediyor" dedi.
 
BM DÖNEM BAÅžKANLIÄžINA ADAYIZ
 
 Türkevi'ni konferans salonları ve etkinlik alanlarıyla çok daha farklı hale getireceklerini, daimi temsilciliÄŸin de bulunacağı bu binanın müstesna binalardan bir tanesi olacağını dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
 
"Unutmayınız, hayatta en büyük zenginlik para biriktirmek deÄŸil, saÄŸlam dostlara, güçlü dostluklara ve böylece inÅŸallah bu tür dayanışma merkezlerimizin olmasına baÄŸlıdır. Sizinle gönül ve fikir birliÄŸi içinde hareket eden yol arkadaÅŸlarınız olduÄŸu müddetçe, hiçbir yol uzun deÄŸildir. Kalpleri bir, hedefleri bir, inançları, umut ve sevdaları bir olan topluluÄŸun aÅŸamayacağı hiçbir engel yoktur. Bu arada inÅŸallah BM'de dönem baÅŸkanlığı noktasında önümüzdeki dönemde de inÅŸallah Ä°stanbul Milletvekilimiz Volkan Bozkır Beyi aday gösterdik ve oraya seçilmesiyle birlikte tabii ki BM'de ilk defa Türkiye'nin böyle bir temsili yakalaması da bizleri ayrıca mutlu edecektir. Ä°ÅŸte Türkevi hemen BM karşısında ve burada böyle bir icrai faaliyette bulunmak inanıyorum ki bizim için ayrı bir onur vesilesi olacaktır. Burada geçirdiÄŸiniz sürenin bu açıdan da sizler için verimli ve bereketli olduÄŸunu düÅŸünüyorum."
 
HÄ°Ç KÄ°MSENÄ°N HAYALLERÄ°NÄ°ZÄ° ÇALMALA MÜSAADE ETMEYÄ°N
 
Bir insanı güçlü ve büyük yapanın düÅŸünceleri olduÄŸunu ve insanın hayal kurabildiÄŸi müddetçe var olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, "Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi örselemesine asla müsade etmeyin." diye konuÅŸtu.
 
ErdoÄŸan, tüm gençlerin hayata bu pencereden bakmasını, özgüven sahibi olmasını ve kendisini geleceÄŸe bu ÅŸekilde hazırlamasını beklediÄŸini ifade ederek, "15 Temmuz gecesi kendi milletine bomba yaÄŸdıran mankurtlar gibi aklınızı ve kalbinizi birilerine asla kiraya vermeyiniz. Bizim inancımızda zulme rıza zulümdür. Bizim için zalimin de mazlumun da kimliÄŸinin bir ehemmiyeti yoktur. Siz genç kardeÅŸlerimin bu ÅŸuurla hareket edeceÄŸine ülkemizin 'dünya 5'ten büyüktür' bayrağı altında sürdürdüÄŸü hak ve adalet mücadelesine destek olacağına inanıyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
"Her birinizin baÅŸarısı bizim için deÄŸerlidir." ifadesini kullanan ErdoÄŸan, "Sizlerin iÅŸ hayatında, sosyal hayatta, akademide, bilimde, sanatta, sporda, siyasette elde edeceÄŸi baÅŸarılar hem gençlerimize örnek olacak hem de gelecek kuÅŸakların önünü açacaktır." dedi.
 
Ä°ADESÄ° Ä°ÇÄ°N ÇALIÅžIYORUZ
 
Gençlere çalışmalarına yorulmadan, azimle devam etmelerini istediÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Biliyorsunuz bu ülkede geçmiÅŸten beri ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren pek çok lobi bulunuyor. FETÖ'cü hainlerin de iki ülke iliÅŸkilerini zehirlemek ve aynı zamanda Müslümanlar arasında fitne çıkarmak için yoÄŸun bir gayret içinde olduÄŸunu hepimiz biliyoruz. Biz 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı ÅŸehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaralayan bu örgütün ipliÄŸini tüm dünyada pazara çıkarmakta kararlıyız. Pensilvanya'daki ÅŸarlatan baÅŸta olmak üzere tüm katillerden ve azmettiricilerden iÅŸledikleri cürümlerin hesabını yargı önünde tek tek soracağız. Örgüt elebaşı ve diÄŸer teröristlerin ülkemize iadesi için Adalet ve DışiÅŸleri Bakanlıklarımızın yoÄŸun bir diplomasisi Amerika'da devam ediyor. Sizlerden de bu örgüte karşı uyanık olmanızı, FETÖ'cü alçakların gerçek yüzünü her platformda muhataplarınıza anlatmanızı istiyorum."
 
"Çağın çilesini sırtlanacak gençler sizlersiniz, sizler bizim her açıdan istikbalimizsiniz, umudumuzsunuz." ifadesini kullanan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Her biriniz inÅŸallah çok önemli görevlere gelecek, ülkenize ve Ä°slam alemine hatta tüm dünyaya yön vereceksiniz. Teknolojide, inovasyonda, biliÅŸimde çığır açacak projelere imza atacaksınız." dedi.
 
Ä°stanbul'da yapılan TEKNOFEST'in katılım itibarıyla 1,5 milyonu aÅŸtığını ve dünyada 1 numara olduÄŸunu anlatan ErdoÄŸan, "Demek ki istenince oluyor, azmedince oluyor." diye konuÅŸtu.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Åžimdi ben bu salonda geleceÄŸin bakanlarını, devlet ve hükümet baÅŸkanlarını, siyasetçilerini, sanayicilerini, sporcularını, sanatçılarını, inÅŸallah Nobel ödülleri alacak bilim adamlarını görüyorum. Burada eserleriyle, çalışmalarıyla ülkelerine ve insanlığa hizmet edecek gönül erlerini görüyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık eylesin, Rabbim kardeÅŸliÄŸinizi, heyecanını daim eylesin diyorum. Rabbim aramızdaki ÅŸu muhabbeti daha da perçinlesin diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.