Sosyal Medya

Güncel

Yemenliler BM binası önünde protesto düzenledi

Yemenli yüzlerce gösterici, BM’nin Cenevre’deki binası önünde toplanarak, Husi milislerin ihlallerini kınadı. Uluslararası toplumdan destek isteyen Yemenliler, Husilerin terör grubu olarak tanınması çağrısı da yaptı



Yüzlerce Yemenli gösterici, Husi milislerin saldırılarını ve insan hakları ihlallerini Cenevre’deki BirleÅŸmiÅŸ Milletler binasının önünde protesto etti.
 
Uluslararası toplumun sessizliÄŸine dikkati çeken Yemenliler, milislerin kasıtlı olarak öldürme ve iÅŸkence eylemleri düzenlediÄŸini ve tarihi binaları yıktığını ileri sürdü. Yemenli protestocular, Husilerin ihlallerinin yalnızca eÄŸitim kurumları ve okulları etkilemediÄŸini, onlarca kiÅŸinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Göstericiler, basın özgürlüÄŸünün de ihlal edildiÄŸine dikkat çekti.
 
Husi milisler uluslararası topluğumun yumuşaklığını kullanıyor
 
Åžarkul Avsat’tan Muhammed Alayed’in haberine göre, insan hakları kuruluÅŸlarının desteklediÄŸi 250 kiÅŸilik gösterici grubu, Husi milislerin Yemen halkına karşı iÅŸlediÄŸi suçları ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Ä°nsan Hakları Konseyi’nin sessizliÄŸini kınadı.
 
Eylemciler, BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in suskun kalmasını da eleÅŸtirirken, Husi milislerin uluslararası toplumun yumuÅŸaklığından yararlanarak, ihlallerini ve sabotaj eylemlerini sürdürdüÄŸünü ifade etti. Eylemciler, ayrıca uluslararası topluma da Yemen’i milislerin ellerinden kurtarma ve Yemen halkının acılarını sona erdirme çaÄŸrısında bulundu.
 
Husilerin IŞİD’den farkı yok
 
Göstericiler, IŞİD’den farkı olmadığını savundukları Husi milislerin terör grubu olarak nitelendirilmesini istedi.
 
Husilerin iÅŸlediÄŸi suçların ve insan hakları ihlallerinin incelenmesi gerektiÄŸini söyleyen protestocular, Husiler ve terör örgütleri arasındaki iliÅŸkiyi anlatan ‘bir paranın iki yüzü’ baÅŸlıklı broÅŸürler dağıttı. Eylemciler, ayrıca IŞİD, El Kaide, Hizbullah ve Husi stratejileri arasındaki ideolojik yakınlıklara da deÄŸindi.
 
Uluslararası Yemen Toplulukları BirliÄŸi (GUYC) BaÅŸkanı Dr. Hayef Halid Rabi, BM’yi yaÅŸanan insan haklarını ele almaya, Husileri bir terör grubu olarak tanımaya çağırdı. Halid Rabi ise, uluslararası topluma Husilere silahlarını teslim etmesi ve insan hakları ihlallerini durdurması için baskı yapması çaÄŸrısında bulundu.
 
Arapça, Fransızca ve Ä°ngilizce sloganlar atan Yemenliler, uluslararası toplumun iÅŸlenen soykırıma karşı kayıtsızlığını ve suskunluÄŸunu protesto etti. Göstericiler, BMGK ve Ä°nsan Hakları Konseyi’ni de Ä°ran yanlısı milislerin karşısında durarak, Husilerin suçlarını kınamaya çağırdı.
 
Yemen’de de gösteriler düzenlendi
 
Uluslararası Yemen Toplulukları BirliÄŸi (GUYC) ve müttefik insan hakları örgütleri de Husi darbesinin yıldönümü olan 21 Eylül’de Yemen’de barış amacıyla protesto ve dayanışma gösterisi düzenledi.
 
Husi milisler, 21 Eylül 2014’te Yemen hükümetinin petrol türevlerine desteÄŸini kaldırması kararına karşı protesto hareketi baÅŸlatmış, daha sonra gösteriler Husiler, Ali Abdullah Salih güçleri ve Yemen Islah Partisi arasında çatışmalara dönüÅŸmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.