Sosyal Medya

Mısır halkı yeni bir devrim için ayağa kalktı Sisi rejimi meydanları kapattı

Mısır'ın başkenti Kahire başta olmak üzere çeşitli şehirlerde darbeci Sisi'yi protesto etmek için halk sokaklara döküldü. Kahire'de binlerce protestocu, Tahrir Meydanı'na doğru yürürken "Özgürlük, adalet, git artık Sisi, tek halk tek ordu, artık yeter Sisi!" sloganlarıyla cunta rejimi ve başındaki diktatör Sisi'yi protesto etti.



Dün akÅŸam saatlerinde Kahire, Ä°skenderiye, SüveyÅŸ, Dumyat, Mansura, Åžarkiyye'de meydanlara çıkan halk Sisi'yi protesto ederek istifasını istedi.
 
Edinilen bilgilere göre protestocular, Mübarek rejiminin devrilmesinde halkın toplanma yeri olan Tahrir Meydanı'na yürüyerek Sisi yönetimi aleyhinde sloganlar atmaya baÅŸladı.
 
Mısır polisi protestoculara müdahale edince eylemciler ile polisler arasında arbede yaÅŸandı. Polis bazı caddelerde göz yaÅŸartıcı gaz kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışırken, bazı eylemcileri de gözaltına aldı.
 
Sisi aleyhinde sloganlar atan göstericilerin dağılmasının ardından, cunta rejiminin Tahrir ve Talat Harb meydanlarında ve bu meydanlara çıkan caddelerde yoÄŸun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.