Sosyal Medya

Yusuf Kaplan: Türkiye, Suriye yönetimiyle doğrudan ilişki kurup İran ve Rusya’yı devre dışı bırakmalı

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin Esad rejimiyle doğrudan ilişki kurması gerektiğini yazdı



Yeni Åžafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan bugünkü (20 Eylül 2019) yazısında Türkiye’nin Fırat’ın doÄŸusuna yönelik operasyonu daha fazla geciktiremeyeceÄŸini savundu.
 
Rusya’nın Türkiye’yi köÅŸeye sıkıştıracak büyük bir koz yakaladığını iddia eden Kaplan, “Hem S-400’leri satarak hem de ekonomik iliÅŸkileri derinleÅŸtirerek Türkiye’yi fazlasıyla Rusya’ya bağımlı hâle getirdiler! O yüzden Idlib’te Türkiye’nin iç kaosa sürükleyecek son derece tehlikeli bir strateji benimsemekten çekinmiyorlar” diye yazdı.
 
"Türkiye, Batılı mütetfikleri tarafından tuzaÄŸa düÅŸürüldü"
 
Ruslarla yaptığımız her anlaÅŸmada teyakkuzu elden bırakmamamız gerekiyor” diyen Kaplan, "Türkiye, Suriye krizinin başında Batılı “müttefikleri” (!) tarafından tuzaÄŸa düÅŸürüldü ve baÅŸtan bütün sözümona “müttefikimiz” Batılı ülkelerce de benimsenen Suriye politikasında yalnızlığa terkedildi. Türkiye, Ruslarla Amerikalıların gizli bir anlaÅŸma veya gizli bir ortak strateji çerçevesinde hareket ediyor olabileceÄŸi ihtimalini aslâ gözardı etmemeli ve strateji geliÅŸtirirken buna göre hareket etmeli" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’ye iki öneride bulunan Kaplan ÅŸunları yazdı:
 
Birincisi, Suriye yönetimiyle doÄŸrudan iliÅŸki kurmak, bu konuda Ä°ran’ı ve Rusya’yı devre dışı bırakmak.
 
BaÅŸlangıçta, bizimle aynı stratejiyi benimseyen bütün Batılı ülkeler, o stratejilerini terkettiler, Türkiye terketmedi sadece!
 
Artık bizim de Suriye rejimiyle iliÅŸkilerimizi revize etmemiz, Türkiye’nin güvenliÄŸi açısından zorunlu gibi gözüküyor.
 
Esed rejimi, Türkiye’nin Suriye stratejisinin Suriye’nin toprak bütünlüÄŸü olduÄŸunu biliyor. Bu konuda Türkiye’nin bütün diÄŸer aktörlerden daha ilkeli hareket edeceÄŸini de biliyor.
 
Türkiye’nin Esed’le doÄŸrudan temas kurması, Rusların Ä°dlib’te ve baÅŸka alanlarda Türkiye’yi köÅŸeye politikalarında geri adım atmalarını saÄŸlayacaktır.
 
Hem Rusların hem de İranlıların.
 
Ä°kinci olarak, Türkiye, Fırat’ın doÄŸusuna yapacağı operasyonu daha fazla geciktirmemeli!
 
Amerikalılar, “güvenli bölge” meselesinde sadece zaman kazanmak istediler; onlar zaman kazandıkça biz zaman kaybettik, kaybediyoruz...
 
Yarın, çok geç olabilir!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.