Sosyal Medya

Bakan Pakdemirli: Pendik'teki yangın terör bağlantılı

Bakan Pakdemirli, Pendik'deki orman yangınına ilişkin gözaltına alınan şüpheli ile ilgili açıklamada bulundu. Pakdemirli, "Bugün yakalanan vatandaşla ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut. Burada orman yangınlarıyla terörün ilintisini de tamamen ortaya çıkarmış oluyoruz" dedi.



Ä°zmir programı kapsamında Kınık ilçesinde belediyeyi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha sonra Bakırçay Kanal TemizliÄŸi Åžantiyesi'ne geldi

Burada gazetecilere açıklama yapan Pakdemirli, Pendik'te ormanlık alanda çıkan yangına iliÅŸkin bir zanlının yakalandığını anımsattı. 
 
'TERÖR BAÄžLANTISI MEVCUT'
 
Konuyla ilgili Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüÅŸtüÄŸünü aktaran Pakdemirli, ÅŸunları kaydetti:
 
"Duyarlı bir vatandaşımızın cep telefonu kamerasıyla çekip kolluk kuvvetlerine iletmiÅŸ olduÄŸu bir ihbarla baÅŸlayan, tespitle devam eden ve yakalanmayla da sonuçlanan bir durumla karşı karşıyayız. Bu yaz yangınlar çıktığından beri birçok yangınla ilgili ciddi ÅŸüphelerimiz olduÄŸunu söylemiÅŸtim. Çünkü aynı anda aynı yerde veya aynı anda çok farklı lokasyonlarda farklı farklı yangınların çıkması nedeniyle bu iÅŸin kasıtlı ve terörle ilgili olabileceÄŸine dair benim de bazı tespitlerim olmuÅŸtu. Takip eden günlerde de seyreden yangınların çoÄŸunun PKK tarafından üstlenilmesi vardı. Bununla ilgili araÅŸtırmalar, kolluk kuvvetlerimiz tarafından devam ediyor. Ancak bugün yakalanan vatandaÅŸla ilgili görünen o ki bir terör baÄŸlantısı mevcut. Burada orman yangınlarıyla terörün ilintisini de tamamen ortaya çıkarmış oluyoruz."
 
 
Ülke genelinde ve Ä°zmir'de, siyasetçilerin bu iÅŸi bir türlü kabullenmediÄŸine dikkati çeken Pakdemirli, muhalefet temsilcilerinden de terör örgütünün çıkardığı yangınları lanetleyen açıklamalar beklediklerini belirtti.
 
 
Tuncay Özkan'ın yangınlarla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Pakdemirli, "Bu milletvekilimiz lanetlerse muhatap alabiliriz. Önce dediler ki 'siz bu iÅŸe müdahale edemediniz.' PKK üstlendi. 'Yok. Siz yakmadınız, AK Parti söndüremedi' dediler. Gene ortaya PKK ile ilgili bir durum çıktı. Ne açıklayacaklarını merak ediyorum. Milletvekillerimizi kamuoyunun vicdanına terk ediyorum." diye konuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.