Sosyal Medya

Güncel

Sadece 8 Ülkenin Üretebildiği Yerli 'Köstebek' Üretim Bandından İndirildi

E-Berk AŞ'nin, TÜBİTAK desteğiyle geliştirdiği Zemin Denge Basınçlı Tünel Açma Makinesi EPB TBM, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törenle üretim bandından indirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dünyada, bu alanda üretim yapan 8 ülkeden biriyiz" dedi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, E-Berk AÅž'nin, TÜBÄ°TAK desteÄŸiyle geliÅŸtirdiÄŸi Zemin Denge Basınçlı Tünel Açma Makinesi EPB TBM'nin üretim bandından indirilmesi dolayısıyla Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Türkiye'nin 17 senede ulaÅŸtırma ve altyapı yatırımlarında çaÄŸ atladığını belirten Varank, Avrasya Tüneli ile kıtaların birleÅŸtirildiÄŸini, Ovit Tüneli ile bölgeleri birbirine baÄŸladıklarını, sulama tünelleriyle de kurak ovaları suyla buluÅŸturduklarını dile getirdi.
 
Varank, bu tür yatırımların hayata geçmesinde en önemli rolün makine parkı olduÄŸunu belirterek,  "Köstebek olarak da adlandırılan tünel açma makineleri çok önemli. Dünyada 'bu alanda üretim yapan, küresel rekabette ben de varım.' diyen 8 ülkeden birisiyiz. Rakiplerin hepsi geliÅŸmiÅŸ ülkeler." ifadelerini kullandı.
 
 
E-Berk AÅž'nin yedek parça üretimiyle baÅŸlayan serüveninin, 2 bin parçadan oluÅŸan devasa makinelerle devam ettiÄŸini anlatan Varank, tasarımı Türk mühendislerince yapılan ve yüzde 54 yerlilik oranına sahip tünel açma makinesinin, TÜBÄ°TAK TEYDEB desteÄŸiyle ortaya çıktığını söyledi. 
 
Fikirden baÅŸlayıp ürünün piyasaya arz edilmesine varıncaya dek pek çok desteÄŸimiz bulunuyor. E-Berk de sunduÄŸumuz desteklerden en iyi ÅŸekilde faydalandı. Stratejik yatırım ve bölgesel yatırım teÅŸviklerimizle firmanın yaklaşık 80 milyon liralık yatırımını destekledik. Firmanın 2 projesi TÜBÄ°TAK’tan destek almaya hak kazanırken, KOSGEB de kendilerini yalnız bırakmadı."
 
E-Berk firmasının verdikleri tüm desteklerin de katkısıyla bugün 4 kıtada 30 ülkeye ihracat yaptığına iÅŸaret eden Varank, Türkiye'nin kilogram başına ortalama ihracat katma deÄŸeri 1,4 dolarken, E-Berk'in ihraç ettiÄŸi ürünlerde bu tutarın 18 ila 25 dolar arasında deÄŸiÅŸtiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.