Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır annelerinin eylemi 14'üncü gününde: Kızımı Kobani'ye götürdüler

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere, bir yenisi daha eklendi. Kızı Ece için Diyarbakır'a gittiğini belirten Cabir Taş "Kobani'ye götürüldüğünden şüpheleniyorum. O zamandan beri hiçbir haberi layık görmediler bana, alamadım" dedi.



Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il baÅŸkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin baÅŸlattığı oturma eylemi devam ediyor.
 
Ä°stanbul'da yaÅŸayan Cabir TaÅŸ, yaklaşık 4 yıl önce 14 yaşındaki kızı Ece'nin çalıştığı tekstil atölyesinden öÄŸle molasında çıktığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. "Kobani'ye götürüldüÄŸünden ÅŸüpheleniyorum. O zamandan beri hiçbir haberi alamadım." ifadelerini kullanan TaÅŸ, 4 yıldır sadece yüreÄŸinin yandığını dile getirdi.
 
"AYNI ACI BENDE DE VAR"
 
TaÅŸ, kızının arkadaÅŸlarından onun Kobani'ye kaçırıldığını öÄŸrendiÄŸini, bunun üzerine üç kez gittiÄŸi Kobani'de kızını göremediÄŸini ifade ederek, televizyonda izlediÄŸi oturma eylemi yapan ailelerle aynı acıyı yaÅŸadığı için Diyarbakır'a gelmeye karar verdiÄŸini belirtti.
 
Kızının yaşı küçük olduÄŸu kimliÄŸini yanına almadığını aktaran Cabir TaÅŸ, "Kızımı, büyük ihtimalle farklı bir kimlikle götürmüÅŸler. Ben onları gördüÄŸüm zaman aÄŸlıyorum. Aynı acı bende de var. Ä°ÅŸimi gücüm bıraktım ben de destek olmaya geldim. Bir umut, bir ışık bulurum ya da kızım bana ulaşır. Kızım evine dön benim kapım sana ardına kadar açık." dedi.
 
ANNENÄ°N AÄžIDI YÜREKLERÄ° YAKTI
 
Öte yandan, oturma eylemine katılan, kızı 14 yaşındayken kaçırılan anne Hüsniye Kaya'nın söylediÄŸi Kürtçe ağıt dinleyenleri duygulandırdı.
 
 
DÄ°YARBAKIR/AA
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.