Sosyal Medya

Yunanistan IMF'ye borcunu erken kapatacak

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin IMF'den aldığı borcun bir kısmını erken ödemek için resmi olarak girişimde bulunduğunu açıkladı.



Yunanistan BaÅŸbakanı Kiriakos Miçotakis, ekonomik kriz döneminde Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) alınan borcun erken ödenmesi konusunda sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 
 
"Yunanistan bugün maliyeti yüksek olan IMF kredisinin erken ödemesi konusunda talebini iletti." ifadelerini kullanan Miçotakis, bu durumun ülkenin güvenilirliÄŸini artırarak Yunan hazine kaynaklarından tasarruf saÄŸladığını belirtti.
 
Öte yandan Yunanistan Maliye Bakanı Hristos Staikouras'ın, Avrupa Ä°stikrar Mekanizması (ESM) ve Avro Grubu'na resmi teklifini ilettiÄŸi bildirildi.
 
Cuma günü gerçekleÅŸtirilen Avro Grubu Maliye Bakanları toplantısı sonrası ESM BaÅŸkanı Klaus Regling ödemenin gerçekleÅŸtirilmesini olumlu karşıladıklarını belirtmiÅŸti.
 
Yunanistan için böylece IMF'ye yaklaşık 9 milyar avroluk borcun 3 milyar avroluk kısmını erken ödeyebilme yolunun açılması planlanıyor.
 
Ekonomik kriz döneminde kurtarma paketleri kapsamında IMF'den alınan borcunu daha düÅŸük faizlerle kapatmayı planlayan Yunanistan bu hamlesiyle 70 milyon avro tasarruf etmeyi hedefliyor.
 
Mali krizde iflas riskiyle karşılaÅŸan Yunanistan, üç kurtarma paketiyle kreditörlerinden toplam 290 milyar avro borç almıştı. Ülkenin kamu borç oranı Avro bölgesinin halen en yükseÄŸi konumunda.
 
Resmi talebin açıklanmasının ardından ise 10 yıllık Yunan devlet tahvillerinin faiz oranı yüzde 1,61'den 1,54'e geriledi.
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.