Sosyal Medya

Güncel

Rastarafyanizm din olarak kabul edildi

Rasta saçını kesmediği için okuldan uzaklaştırılan öğrenciyi Kenya Yüksek Mahkemesi haklı bularak, Rastafaryanizmin diğer dinler gibi değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi.



Rasta saçını kesmemesi nedeniyle ocak ayında okuldan uzaklaştırılan bir kız öğrencinin ailesinin açtığı davada Yüksek Mahkeme öğrencinin eğitim hakkı ve inanç özgürlüğünün engellendiğine hükmetti. Kararda dini nedenlerle saçını kesmek istemeyen bir öğrencinin buna zorlanamayacağı ve bunun anayasaya aykırı olduğu belirtilerek, Rastafaryanizmin diğer dinler gibi değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.
 
Kenya The Star gazetesinden aktarılan habere göre, Hakim Chacha Mwita her çocuğun temel eğitim almasının anayasal hakkı olduğunu vurgulayarak, "Rastaları dinlerine aykırı şekilde saçlarını tıraş etmeye zorlamak yanlış." değerlendirmesinde bulundu.
 
Rasta inancının takipçileri, siyahilerin Afrika'ya dönmesini savunan Jamaikalı aktivist Marcus Garvey'in peygamber, eski Etiyopya İmparatoru Haile Selassie'nin mesih olduğuna inanıyor.
 
Yahudilik ve Hristiyanlıktan beslenen Rastalar et yemiyor, alkol kullanmıyor ve sigara içmiyorlar ancak ganga (marihuana) adını verdikleri uyuşturucuya sıkı şekilde bağlılar.
 
Rastalar, mesihin tekrar dünyaya dönerek yeryüzünde bir cennet inşa edeceğini, buranın da Afrika olacağını savunuyor.
 
Dünya genelinde Rastafaryanizmin bir milyondan fazla inananı bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.