Sosyal Medya

Esad Ankara'daki üçlü zirve öncesi genel af ilan etti

Ankara yarın, Suriye'deki Astana süreci kapsamında kritik bir üçlü zirveye ev sahipliği yapacak. İdlib'in masaya yatırılması beklenen Rusya-Türkiye-İran zirvesi öncesinde ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan çarpıcı bir adım geldi. Esad, genel af ilan etti.



 Ankara’da yarın Rusya, Türkiye ve Ä°ran liderleri arasında yapılacak üçlü Suriye zirvesi öncesinde Åžam yönetiminden dikkat çekici bir adım geldi. Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad, genel af ilan etti.
 
14 EYLÜL ÖNCESÄ° SUÇLARI KAPSIYOR
 
Suriye devlet televizyonu SANA’nın haberine göre Esad’ın bugün ilan ettiÄŸi af, belirli ÅŸartlar ve koÅŸullar kapsamında 14 Eylül 2019’dan önce iÅŸlenen suçları kapsayacak. Haberde, “Belirli ÅŸartlar ve koÅŸullar kapsamında 14 Eylül tarihinden önce iÅŸlenen suçların af edilmesini öngören yasama kararı resmi gazetede yayınlanmasıyla tarihinden itibaren geçerli sayılmaktadır” ifadeleri yer aldı.
 
KOÅžULLAR NE?
 
Af kararına iliÅŸkin koÅŸullar ÅŸöyle sıralandı:
 
Ä°dam cezası, ağır hapis cezasına çevrilecek;
Müebbet hapis cezası 20 yıl hapis cezasına çevrilecek;
Üç ay içinde teslim olan ülke içindeki asker kaçakları aftan yararlanabilecek;
Ülke dışındaki asker kaçakları altı ay içinde teslim olursa af kapsamında tutulacak.
 
DEVLETE KARÅžI SÄ°LAHLANANLAR KAPSAM DIÅžI
 
Af kararında kapsam dışı tutulan suçlar ise ÅŸöyle sıralandı:
 
Rejime karşı silahlanmak,
Suriye’ye karşı yabancı devletlerle iÅŸbirliÄŸi yapmak,
Silahlı gruplara üye olmak,
UyuÅŸturucu veya silah kaçakçılığından hüküm giymiÅŸ olmak.
 
‘ESAD ANKARA ZÄ°RVESÄ° HAKKINDA BÄ°LGÄ° ALDI’
 
Suriye liderinin, Ankara’daki üçlü zirve öncesindeki hazırlıkları da Rusya’yla ele aldığı açıklandı. Suriye Devlet BaÅŸkanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Esad, Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev baÅŸkanlığındaki heyetle bir araya geldi.
 
Açıklamada, Esad’ın Ankara’da yapılacak toplantının gündemi konusunda bilgilendirdiÄŸi belirtildi. Buna göre Esad, ‘Rusya’nın Suriye’deki savaşı bitirecek olan çözüme ulaşılmasını uzatmak için bölgedeki ve bölge dışındaki bazı ülkelerin oluÅŸturduÄŸu engelleri kaldırmaya yönelik devam eden çabaları’ konusunda da bilgilendirildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.