Sosyal Medya

İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD’nin kendine yaptırım uygulamaktan başka seçeneği kalmadı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin İran’ın uzay programına yönelik yaptırımları hakkında açıklamada bulundu. Zarif, söz konusu yaptırımların ‘tamamen etkisiz’ olduğunu söyledi.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Zarif, Ä°ran Uzay Ajansı, Ä°ran Uzay AraÅŸtırma Merkezi ve Astronomi AraÅŸtırma Enstitüsü’nün ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine alınmasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu.
 
Mehr haber ajansının aktardığına göre, BangladeÅŸli mevkidaÅŸlıyla Dhaka’da yaptığı görüÅŸmenin ardından açıklama yapan Zarif, “Amerikalılar yaptırım bağımlısı hâline geliyor, ancak yaptırımlarının hiçbir etkisi yok ve dünya için gitgide alay konusu hâline geliyorlar” dedi.
 
Zarif, açıklamasında “ABD, farklı ülkelere yaptırım uyguladı ve her gün yeni bir hükümete karşı önlem aldı. ABD’nin kendine yaptırım uygulamaktan baÅŸka seçeneÄŸi kalmadı” ifadelerini kullandı.
 
Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı, ABD’nin ölçüsüz yaptırımların ülkenin kendi ekonomisi için de giderek artan bir tehdide dönüÅŸtüÄŸü konusunda uyarıda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.