Sosyal Medya

Güncel

Çin'den Türk vatandaşı Dr. Emet için yakalama kararı

Doğu Türkistan'da Uygurlara karşı insanlık suçu işleyen Çin, Türk vatandaşı olarak yaşayan akademisyen Doç. Dr. Erkin Emet hakkında yakalama kararı çıkarttı.



Uygurlara karşı zulme devam eden Çin yönetimi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih CoÄŸrafya Fakültesi öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Emet’in de içinde bulunduÄŸu listede açık kimlikleri ve adresleri belirtilen ve terörist olarak tanımladığı 24 kiÅŸilik listede yer alan çoÄŸunluÄŸu KaÅŸgar doÄŸumlu olan bu kiÅŸilerin terör eylemleri düzenlemek için yurt dışına kaçtığını iddia etti.

19-09/15/70421171_2419774784777895_5508773672879390720_n.jpg

BÄ°LGÄ° PAYLAÅžANLARA BÜYÜK PARA ÖDÜLÜ

24 kiÅŸilik resimli afiÅŸin Dr.Emet’in memleketi olan KaÅŸgar’in Yopurga ilçesinin sokaklarına yapıştırıldığı bu kiÅŸileri bilen veya görenlerin en yakın polis merkezine ihbar etmeleri istendi. Resimli afiÅŸte ise, Dr. Emet’in de yer aldığı bu Terörist-kaçakları listesinde yer alanları gören ve bilenlerin en yakın polis merkezine ihbar etmeleri, gördükleri halde onları gizleyen ve ihbar etmeyenlerin ise en ağır ÅŸekilde cezalandırılacakları de belirtildi.

Ayrıca, bunlar hakkında ip ucu olabilecek bilgi paylaşımı yapanların büyük miktarda para ile ödüllendirileceÄŸi de açıklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.