Sosyal Medya

''Gerillaya Katılım Da Olacak Savaş Da'' Diyen HDP'li Leyla Güven'e Soruşturma

Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Gerillaya katılım da olacak, savaş da olacak" ifadelerini kullanan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.



Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında son günlerde yaptığı "terör" açıklamaları nedeniyle soruÅŸturma baÅŸlattı.
 
Hakkındaki terör davaların nedeniyle tutuklu olduÄŸu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için 8 Kasım 2018'de açıklık grevine baÅŸlayan ve saÄŸlık sorunları nedeniyle 25 Ocak 2019'da tahliye edilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, dün "Kürt sorunu devam ettikçe gerillaya katılım da olacak, çatışma da olacak, savaÅŸ da olacak" açıklamasında bulundu.
 
FEZLEKE HAZIRLANIP MECLÄ°SE GÖNDERÄ°LECEK
 
Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı da bu ve son günlerde yaptığı diÄŸer açıklamalar nedeniyle Güven hakkında soruÅŸturma baÅŸlattı. Güven hakkında fezleke hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilecek.
 
HDP'LÄ° GÜVEN NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
 
HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır'da yaptığı konuÅŸmada terörle baÄŸlantısı olan HDP'li vekillerin görevden alınmasını, kayyum atamalarını eleÅŸtirmiÅŸ, terör örgütü PKK'yı ve daÄŸa katılımları destekleyen açıklamalarda bulunmuÅŸtu. Güven, "Bu devam edecek çünkü savaşın sebebi HDP deÄŸildir. Savaşı çıkaran zihniyet, Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Bu sürdüÄŸü sürece gerillaya katılım da olacak savaÅŸ da olacak çatışmalar da…" ifadelerini kullanmıştı.
 
Ä°YÄ° PARTÄ°: DOKUNULMAZLIÄžI KALDIRILSIN
 
Bu açıklama sonrası Leyla Güven'le ilgili yazılı açıklama yapan Ä°YÄ° Parti, "Dokunulmazlığını kaldırın" çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mahir Ünal da, HDP Milletvekili Leyla Güven'in "SavaÅŸ da olacak çatışmalar da" açıklamasına tepki göstererek, "Demokrasinin saÄŸladığı özgürlüÄŸü yine demokrasiyi kullanarak yok etmeye çalışan HDP sorunu var." açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.