Sosyal Medya

Güneydoğuda Halk Diyarbakır Annelerine Destek İçin Yürüyüş Düzenledi

HDP binası önünde 12 gündür nöbet tutan Diyarbakır annelerinin yürekli mücadelesine bir çok ilden destek geldi. Hakkari'den Mardin'e, Van'dan Elazığ'a teröre lanet, annelere destek yürüyüşleri yapıldı.



Çocuklarını HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından daÄŸa kaçırıldığını söyleyen ailelerin, HDP Diyarbakır il binası önündeki nöbeti geniÅŸleyerek devam ediyor. Oturma eylemi 12. gününde 31 aileyle devam ederken ailelere destek Türkiye'nin her kesiminden geliyor. Hakkari'den Mardin'e, Van'dan Elazığ'a birçok ilde binlerce vatandaÅŸ toplandı ve 'tek ses tek yürek' mesajı verildi.
 
Hakkari'de sivil toplum kuruluÅŸları öncülüÄŸünde Türk bayraklarıyla toplu yürüyüÅŸ yapıldı. Diyarbakır için toplanan kalabalık, HDP binası önünde evlat nöbeti tutan annelere destek verirken, PKK'nın Kulp'ta yaptığı ve 7 kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸu saldırıyı da protesto etti.
 
 
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde orman iÅŸçilerini taşıyan kamyonetin geçiÅŸi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ÅŸehit olan 7 kiÅŸi ve çocukları daÄŸa kaçırılan anneler için STK’lar tarafından Hakkari'de de, 'Teröre Lanet, KardeÅŸliÄŸe Davet' mitingi düzenlendi. Åžehir Stadyumu'nda toplanan kalabalık, Türkiye Muharip Gaziler DerneÄŸi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Åžehit, Dul ve Yetimler DerneÄŸi Hakkari temsilcileri tarafından yapılan konuÅŸmaların ardından, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüÅŸe geçti. Kalabalık, yürüyüÅŸ boyunca 'Åžehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Türk- Kürt kardeÅŸtir, ayrım yapan kalleÅŸtir', 'PKK ÅŸaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları attı.
 
Hakkari Valisi Ä°dris Akbıyık, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DilberoÄŸlu, Çukurca Kaymakamı Murat Öztürk, Yüksekova Kaymakamı Osman DoÄŸramacı ve kurum müdürlerinin de aralarında bulunduÄŸu kalabalık, Åžehir Stadyumu'ndan Hastane Caddesi'ne, buradan da Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari ValiliÄŸi önüne kadar yürüdü.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.