Sosyal Medya

Polis kilisedeki ayin için gelip, Türk bayrağını indiren Rum’u arıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Akdoğan Belediyesi'nde bulunan bir kilisedeki ayine katılanlardan bir Rum, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nun bahçesinde dalgalanan Türk bayrağını indirdi. Ardından okuldaki panodan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ait fotoğrafı da alarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceleyen KKTC polisi, o şahsı arıyor.



Olay 8 Eylül'de meydana geldi. Kıbrıslı Rumlar, 45 yıl sonra AkdoÄŸan'da bulunan Panaya Meryem Ana Kilisesi'nde ayin yaptı. Ayine yüzlerce Rum katıldı. Ayine katılanlardan bir grup daha sonra Kilise'ye 150 metre uzaklıkta bulunan AkdoÄŸan Dr. Fazıl Küçük Ä°lkokulu'nun bahçesine girdi.
 
Denktaş'ın fotoğrafını da aldı
Rumlardan biri, bir süre okulun içerisinde gezdikten sonra okula girerek, sınıflardan birinin yanındaki panodan DenktaÅŸ'a ait fotoÄŸrafı aldı.
 
 
Aynı Rum, daha sonra bahçede direkte asılı olan Türk bayrağına yöneldi. Bayrağın iplerini 10 dakika içinde ara ara gelerek kesip, uzaklaÅŸan Rum, ip kopunca da bayrağı direkten indirdi ve aldı. Bayrak ve DenktaÅŸ'ın fotoÄŸrafını alan Rum, okulun duvarlarından atlayarak kayıplara karıştı. Okul yönetimi bir gün sonra bayrağın yerinde olmadığını gördü. Okul Müdürü Sözer Özkaramehmet ve yetkililer güvenlik kameralarının görüntülerini izledi.
 
 
Polis her yerde arıyor
 
Görüntülerde, bir ÅŸahsın Türk bayrağını ve DenktaÅŸ'ın fotoÄŸrafını aldığı görüldü. Daha sonra yapılan incelemede bayrağı indiren kiÅŸinin bir Rum olduÄŸu belirlendi. Konu, BaÅŸbakan Yardımcılığı ve DışiÅŸleri Bakanlığı, Milli EÄŸitim Bakanlığı ve Polis Genel MüdürlüÄŸü'nce araÅŸtırılıyor.
 
Rum kesiminden izahat istendi
 
KKTC yönetimi olaya karışan Rum'un kimliÄŸinin belirlenmesi için çalışma baÅŸlattı. KKTC yönetimi, Rumlardan yaÅŸanan olay üzerine izahat istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.