Sosyal Medya

Evlat nöbeti Kandil'i çıldırttı: Analara tehdit HDP’ye ayar

Kandil, çocukları kaçırılan anaları tehdit etti, HDP’ye ayar verdi. PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, aileleri provokatörlükle suçladı, ‘anneleri anlıyoruz’ diyen HDP’lileri ‘meşruiyet sağlıyorsunuz’ diye azarladı.



Terör örgütü PKK, çocuklarını zorla daÄŸa kaçırdığı anneleri tehdit etti. Örgütün elebaÅŸlarından Mustafa Karasu, annelerin ‘Evlat Nöbeti’ni ‘özel savaÅŸ aracı’ olduÄŸunu ileri sürdü. Ailelerin eylemini ‘provokasyon ve komplo’ olarak nitelendiren Karasu, HDP’nin bu konuya nasıl yaklaÅŸması gerektiÄŸinin adeta direktifini de verdi. Karasu, “Bazı HDP’lilerin ‘bu aileleri anlıyoruz ama gerillaya gitmelerinin bizimle alakası yok’ demesi yanlıştır. Bu ailelerin anlaşılacak bir yanı yoktur. Kürt halkının özgürlük savaşına karşı özel savaÅŸ aracı olarak kullanılmalarının nesini anlayacağız. Anlayışla karşılarsak o zaman bu aileler üzerinden yürütülmek istenen kirli özel savaÅŸ politikalarına meÅŸruiyet kazandırılmış olunur” dedi. Terörist Karasu, “HDP’nin anlayacağı tek ÅŸey var, o da bu ailelerin özel savaÅŸ planlaması ve oyunları temelinde oraya gönderildiÄŸidir” ifadesini kullandı. 
 
GRUP BAÅžKANVEKÄ°LÄ° AÇIKLAMA YAPMIÅžTI 
 
HDP Grup BaÅŸkanvekili Saruhan Oluç, “Orada oturan anneleri ve babaları çok iyi anlıyoruz. O konuda en ufak hiçbir ÅŸüphemiz yok. Çünkü bizim mücadelemiz bir tek anne ve babanın daha acı çekmemesi içindir” demiÅŸti.
 
OÄžLUNU iNTiHARA SÜRÜKLEDiLER 
 
PKK’nın kirli oyununu bozan ‘Evlat Nöbeti’ndeki annelere fiili tehditler de sürüyor. Bir oÄŸlu 11 yaşındayken daÄŸa kaçırılan ve iki oÄŸlu da terör örgütü üyeliÄŸinden cezaevinde olan anne Remziye Akkoyunlu, PKK’nın kanlı yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Akkoyunlu, eylemini sonlandırması için PKK’nın cezaevindeki oÄŸlunu intihara sürüklediÄŸini söyledi. Akkoyunlu, “Bir oÄŸluma kavuÅŸmak için burada feryat ederken, PKK beni diÄŸeri ile sınamaya kalkıyor” dedi. 
 
UZUN NAMLULU SÄ°LAH DAYADILAR 
 
DaÄŸa kaçırılan oÄŸlu için HDP Ä°l BaÅŸkanlığı önünde ‘ oturan Mustafa Biçer de PKK’lıların baÅŸlarına uzun namlulu silah dayayarak, eyleme katılmamaları için tehdit ettiÄŸini söyledi. Biçer, “HDP BaÄŸlar Ä°lçe Gençlik Kolları’ndan olduklarını söyleyen 3 kiÅŸi kafamıza uzun namlulu silah dayadı. Oturma eylemini sonlandırmamız için tehdit ettiler. Bize ‘HDP binasına giderseniz önce evladınızı, sonra da sizi öldüreceÄŸiz. Oraya gitmeyeceksiniz, katılmayacaksınız’ dediler” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.