Sosyal Medya

Güncel

Moğolistan, Kanadalı şirketin altın arama lisanslarını iptal etti

Orta Asya'daki en büyük batı ülkesi altın üreticisi olan Kanada'nın Centerra Gold Inc şirketinin Moğolistan'da altın arama lisansı iptal edildi



MoÄŸolistan Ä°dare Temyiz Mahkemesi 10 Eylül'de, Kanadalı ÅŸirket Centerra Gold Inc'in arama ve iÅŸletme ruhsatlarını iptal etmeye karar verdi .
 
Centagold - Centerra Altın A.Åž. - Kuzey Amerika, Asya ve dünyanın diÄŸer bölgelerinde altın madenciliÄŸi tesislerinin iÅŸletilmesi, geliÅŸtirilmesi, jeolojik keÅŸif ve satın alınması konusunda uzmanlaÅŸmış Kanadalı altın madenciliÄŸi ÅŸirketi. Orta Asya'daki en büyük batı ülkesi altın üreticisidir.
 
Dava, sivil toplum örgütü Noyon Uul Dağı'nın KurtuluÅŸ Hareketi tarafından baÅŸlatıldı. Uul Dağı’nın Hunnic Dönemi için deÄŸerli arkeolojik eserler içerdiÄŸine inanılmaktadır.
 
MoÄŸollara kutsal topraklarda endüstriyel madencilikle savaÅŸmaya baÅŸlayan “Noyon-Uul'u Kurtaralım” adlı bir toplumsal hareket yaratıldı.
 
Noyon-Uul höyükleri, her biri yaklaşık 2 metre yüksekliÄŸinde, planlı kareler ÅŸeklinde, tahta mezarları örten 200'den fazla büyük höyükten oluÅŸur. Selga Nehri'nin kıyısında, Ulanbatur'ın kuzeyindeki Kuzey MoÄŸolistan daÄŸlarında yer almaktadır. Ä°lk arkeolojik kazılar 1924-1925 yıllarında yapıldı.
 
Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.