Sosyal Medya

Güncel

HDP emriyle ölüm tehdidi!

Çocukları dağa kaçırıldığı için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Biçer ailesi, HDP Bağlar İlçe Gençlik Kolları üyesi 3 kişinin, eylemlerini sonlandırmaları için uzun namlulu silahla kendilerini tehdit ettiğini bildirdi.



Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakırlı annelerin, 3 Eylül’de HDP Ä°l BaÅŸkanlığı önünde baÅŸlattıkları oturma eylemi devam ediyor.
 
Baba Mustafa Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece yayınına katıldıkları bir televizyon programının ardından dönüÅŸte, evlerinin önünde HDP BaÄŸlar Ä°lçe Gençlik Kolları’ndan olduklarını ileri süren 3 kiÅŸinin kafalarına uzun namlulu silah dayadığını belirterek, “HDP Ä°l binası önündeki oturma eylemini sonlandırmamız için tehdit ettiler. Bize ‘HDP binasına giderseniz önce evladınızı sonra da sizi öldüreceÄŸiz. Oraya gitmeyeceksiniz, katılmayacaksınız’ dediler. Ayrıca, ‘Orada evladınız mücadele ediyor. Görüntüleri görse kendi kafasına sıkar’ dediler” diye konuÅŸtu.
 
“Gençler uyanın artık!”
 
Biçer, çocuklarına kavuÅŸmak için HDP il binası önündeki eylemi sürdürdüklerini vurgulayarak, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
“Evlatlarımızın bize verilmesini istiyoruz. Benim zoruma giden, bizim, evlatlarımız tarafından öldürülmemizdir. Yüce Rabbimiz bize belli bir ömür vermiÅŸ. Kendi evlatlarımızı bize karşı kullanıyorlar. Ben Allah’tan baÅŸka kimseden korkmuyorum. Kopan ciÄŸerimi yerine koymalarını, bir tek evladımı istiyorum.”
 
Kendilerini tehdit eden HDP Gençlik Kolları üyelerinin de kandırıldığını dile getiren Biçer, ÅŸunları kaydetti:
 
“O gençlik kollarındaki de benim evladımdır. Gençler uyanın artık. O öldürdüÄŸünüz, tehdit ettiÄŸiniz kiÅŸi ananız ve babanızdır. Biz sizler için buradayız. Annenizin ciÄŸeri yanmasın diye buradayız. Biz Allah’tan baÅŸka kimseden korkmuyoruz. Yüce Rabbim vermiÅŸ bu canı, sen alamazsın. Senden gelen kurÅŸunu yüce Rabbim baÅŸka yere yönlendirir. Bu tehditler, HDP’lilerin emriyle yapılıyor. Kendi evlatlarımızı bize karşı kullanıyorlar.”
 
Bu arada, Diyarbakır’da evlatları için eylem yapan ailelerin sayısı 15’e yükseldi.
 
Ayten ve Åžadin Elhaman, iki sene önce 19 yaşındayken kaybolan çocukları Bayram için oturma eylemine baÅŸladı.
 
Fırında çalışan Bayram Elhaman, bir sabah iÅŸe gitmek üzere evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Elhaman ailesi, oÄŸlunun PKK tarafından kandırılarak ya da kaçırılarak örgüte götürüldüÄŸüne inanıyor.
 
Öte yandan, ailelere hakaret eden 1 kiÅŸi gözaltına alındı.
 
Gazetecilerden destek
 
Kadın gazeteciler, HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen anneleri ziyaret etti.
 
Çocuklarını bölücü terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmak isteyen annelerle birlikte HDP binasının önünde oturan gazeteciler, maÄŸdur annelerle sohbet etti. PKK’nın kaçırdığı çocuklarını kurtarmak için oturma eylemi yapan annelere destek verdiklerini belirten gazeteciler, annelerin sesinin duyulması gerektiÄŸini ifade etti.
 
 
Ä°stanbul'dan bölgeye giden kadın gazeteciler heyeti Diyarbakırlı annelerin teröre karşı direniÅŸine destek verdi. Heyette DiriliÅŸ Postası Gazetesi yazarı Betül Soysal BozdoÄŸan'ın da bulunduÄŸu heyette, Halime Kökçe, Fadime Özkan da yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.