Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 'kayyum' yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a kayyum tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu bir gazetecinin "Ä°stanbul'a kayyum mu atanacak?'" sorusuna "Pazar günü açıklayacağım" demiÅŸ ve bugün katıldığı canlı yayında böyle bir ÅŸeyin söz konusu olmadığını belirtmiÅŸti.
 
İmamoğlu: Hala Aynı Noktadayım
 
Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu'nun 'kayyum' açıklamalarına tepki gösteren Ä°mamoÄŸlu, "Devlet adamlığı çok düÅŸünüp az konuÅŸmayı gerektiren bir makam. Çünkü herkesi etkiliyor. Sizi tüm Türkiye hatta dünya dinliyor. ÖnemsememiÅŸtim baÅŸta, polemikten uzak durmak istediÄŸimi belirtmiÅŸtim ve hala o noktadayım." ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır Ziyareti
 
Bu da bir polemik, çok acı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukunun, adalet sisteminin "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur" dediÄŸi, ve seçilen kiÅŸiyi ziyaret ettim.
 
Artı ben Türkiye Cumhuriyet sınırlarında hangi metrekaresinde kim yaşıyorsa ben ona Atatürk posteride hediye ederim, Türk Bayrağı da hediye ederim. Milli duygularımı iÅŸaret eden herÅŸeyi heyi ederim. Hediye edemeyen utansın. Siyaset mecrası olarak gidep orada farklı dil kullanarak oy isteyenler utansın. Benim öyle bir dilim yok ki ben burada nasıl konuÅŸuyorsam, Diyarbakır'da da aynı konuÅŸuyorum. Çünkü herkes benim vatandaşım. 82 milyon insan benim yurdunu seven vatandaşım.
 
Devlet büyükleri, devletinde yaÅŸayan milletine öyle bakmazsa, hiçbir sorunu çözemez. Biz Türkiye'de hukuku uygun her kurumun, demokrasinin her parametresinde bulunan siyasi partilerin kuruluÅŸların güçlenmesini saÄŸlamalıyız. Terör örgütleri bu ülkede hakim olamasınlar. Benim yaptığım tümüyle hukuka uygundur.
 
Yenikapı'ya Gidecek Mi?
 
Ben o araçarla fotoÄŸraf çektirmem. Utanıyorum ben bu israftan ve israfları da ortaya çıkarmaya devam edeceÄŸiz.16 milyon hemÅŸerim daha iyisini hedeflesin.
 
-Åžahıslardan belediyeye araç kiralayamaz. Bana ulaÅŸmış bir bilgi yok. Çekecek farkları var mıdır? Bilmiyorum. Derhal gelip araçlarını alabilirler. Araç kira bedeli ve yakıt masrafları açıklanacak, iÄ°srafın bedeli herkesle paylaşılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.