Sosyal Medya

Lübnan Müftülüğü'nden Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'e sert tepki

Lübnan Müftülüğü Genel Sekreteri Emin el-Kurdi, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'in Osmanlı Devleti hakkında haddini aşan skandal açıklamasına cuma hutbesinden tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn'ın "Osmanlı'nın Lübnanlılara devlet terörü uyguladığı" yönündeki ifadelerine Lübnan MüftülüÄŸü Genel Sekreteri Emin el-Kurdi tepki gösterdi.

Kurdi "Osmanlı'yı terörle itham eden tarihle çeliÅŸir" sözleriyle CumhurbaÅŸkanı Avn'i eleÅŸtirirken Osmanlı Devleti'nin tarihi, medeniyeti ve yüceliÄŸi konusundaki tavrının açık ve net olduÄŸunu söyledi.

Kurdi, "EÄŸer Müslümanların hakim olmadığı tarihin bir kısmını alıp tartışıyorsanız, bunu genelleÅŸtirerek Osmanlıların terörist olduÄŸunu söyleyemezsiniz" dedi.

Beyrut'un merkezindeki Muhammed el-Emin Camisi'nde verdiÄŸi cuma hutbesinde, CumhurbaÅŸkanı Avn'ın skandal sözlerine karşı çıkan Kurdi, Osmanlı Devleti'nin örnek halifeler çıkardığını belirtti.

Ayrıca cuma hutbesinde Kurdi "Peygamberimiz Osmanlı padiÅŸahı Fatih Sultan Mehmet'i 'Ä°stanbul elbette fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.' diyerek müjdeledi" ÅŸeklindeki ifadeleri de kullandı.

DiÄŸer taraftan Kurdi, Sultan II. Abdulhamid'in entrikalar ve ihanetlere raÄŸmen Filistin'den vazgeçmediÄŸini hatırlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.