Sosyal Medya

Bakan Akar açıkladı: Ortak kara devriyesi 8 Eylül'de başlıyor

Fırat'ın doğusunda devriye başlıyor. Milli Savunma Bakanı Akar, müşterek kara devriyesinin 8 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Akar "Helikopter uçuşlarını tahkimatın tahribi dahil arazide yapılan, yapıldığı iddia edilen her şeyi bizzat görme fırsatı olarak değerlendiriyoruz" dedi.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, müÅŸterek kara devriyesinin 8 Eylül'de baÅŸlayacağını duyurdu. 
 
Suriye sınırı güvenliÄŸinden sorumlu birlik komutanları ile karargahta yapılan iki saati aÅŸkın toplantıda bir araya gelen Akar, faaliyetlere iliÅŸkin detaylı brifing aldı, talimatlar verdi. Personele hitabında ise terörle mücadele ve diÄŸer güvenlik konularının yanı sıra Güvenli Bölge çalışmalarına da deÄŸinen Akar, 2. Ordu Komutanlığının üstlendiÄŸi önemli görevlere dikkati çekti.
 
TÜRK ASKERÄ° GÄ°REMEZ DENÄ°LÄ°YORDU
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın talimatları kapsamında Türkiye'nin güneyinde bir terör koridorunun oluÅŸturulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Akar, "Bunun için ne yapılması gerekiyorsa 'Ölürsem ÅŸehit, kalırsam gazi' anlayışı içinde yerine getireceÄŸiz." diye konuÅŸtu. Güvenli Bölge çalışmalarına da deÄŸinen Akar, ÅŸunları söyledi:
 
"BaÅŸlangıçtaki görüÅŸmelere 'Oraya hiçbir ÅŸekilde Türk askeri giremez' diye baÅŸladılar. Temaslar bir ay, iki ay devam etti. En son aÄŸustostaki görüÅŸmelerde belli bir program dahilinde, belli bir takvim üzerinde genel bir mutabakat oluÅŸtu. Biz Münbiç'i de Rakka'yı da unutmadık, verilen sözlerin tutulmadığını da unutmadık. Bunlar olmadığı için biz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatlarını tek başımıza yaptık. Bu konudaki kararlılığımız gayet açık."
 
ORTAK KARA DEVRÄ°YESÄ° 8 EYLÜL'DE BAÅžLIYOR
 
Yapılan takvim kapsamında BirleÅŸik MüÅŸterek Harekat Merkezi'nin Akçakale'de faaliyete geçtiÄŸini hatırlatan Akar, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Orada bir Türk general ve bir ABD'li general ile onlara baÄŸlı subaylar çalışmalara baÅŸladı. Önce Ä°HA sonra helikopter uçtu. Üçüncü müÅŸterek helikopter uçuÅŸunu gerçekleÅŸtirdik. Helikopter uçuÅŸlarını tahkimatın tahribi dahil arazide yapılan, yapıldığı iddia edilen her ÅŸeyi bizzat görmek için bir imkan ve fırsat olarak deÄŸerlendiriyoruz. MüÅŸterek kara devriyesinin de 8 Eylül'de baÅŸlamasını planladık. Buraya iliÅŸkin bir genel mutabakat var. Bu çerçevede belirlenmiÅŸ faaliyetlerin belli bir sıra ve tempoda yapılmasını bekliyoruz, bu konuda ilerlemeyi arzu ediyoruz."
 
GECÄ°KMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
 
Terör örgütü YPG'nin PKK'dan farkı olmadığını ifade eden Akar, "YPG'nin PKK'dan farklı olduÄŸunu söylemek en azından bizim aklımıza hakarettir. Ä°stihbarat raporları ve açık bilgiler bunu net olarak gösteriyor. Oradaki teröristlerin YPG'nin, tamamen PKK'nın aynısı olduÄŸunu kanıtlıyor." dedi.
 
Türkiye'nin verdiÄŸi tüm sözleri yerine getirdiÄŸini, çalışmaları da bu ÅŸekilde sürdürdüÄŸünü dile getiren Akar, ÅŸunları kaydetti: "Aynı ÅŸekilde karşı tarafın da verdikleri sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Bizler bakanlar olarak, Genelkurmay BaÅŸkanımız, kuvvetlerimiz, heyetlerimizdeki general, amiral, subay, astsubaylarımız muhataplarına tekrar tekrar ÅŸunu söylüyor, 'Gecikmeye, oyalanmaya tahammülümüz yok'. Niye? Çünkü geçmiÅŸteki olayları unutmadık. Dolayısıyla biz bir an önce üzerinde mutabık kaldığımız, teröristlerin geri çekilmesi, ağır silahların toplanması, tahkimatın tahrip edilmesi, orada müÅŸterek devriyelerin baÅŸlaması, devriye üslerinin kurulması, uçak faaliyetlerinin bir an önce baÅŸlaması, helikopter ve Ä°HA faaliyetlerinin sürdürülmesi... Bu konuda ısrarlıyız, kararlıyız. Biz bu ÅŸekilde bu olayın gitmesi ve ülkemizin güneyindeki bu terör koridorunun tahribinden yanayız. Sınırlarımızın güvenliÄŸi, 82 milyonun emniyeti için çalışıyoruz. Beraber çalışalım. Olmadı mı, olmuyor mu? O zaman da B planımız da C planımız da hazır. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın da tekrar tekrar söylediÄŸi gibi biz stratejik ortaklık, müttefiklik ruhuna uygun, birlikte terörle mücadeleyi yapmak istiyoruz. Biz sonuna kadar görüÅŸmeler yoluyla, mutabakatla bu iÅŸi götürmeye çalışıyoruz ama bu hep böyle olacak, hep bekleyeceÄŸiz deÄŸiliz. Böyle bir ÅŸey yok.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.