Raportör Piri'den Bakan Soylu'ya: İstanbul'a kayyumun ciddi sonuçları olur, iki kez düşünün
Bir önceki dönem Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınmasının Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde ciddi sonuçları olacağını vurgulayarak, "Harekete geçmeden önce iki kez düşünmek iyi olur" dedi.
Sosyal medya hesabından bir iletiye cevap veren Piri, yerel seçimin ardından Türk hükümetinin seçilmiş başkanları görevden almaya başladığını ve şimdi de İçişleri Bakanı Soylu'nun Ekrem İmamoğlu'nu tehdit ettiğini yazdı. Piri, "Eğer onu görevden alırlarsa bunun AB-Türkiye ilişkileri için çok ciddi sonuçları olur. Harekete geçmeden önce iki kez düşünmek iyi olur." ifadesini kullandı.
.jpg)

Since local elections, Turkish government started replacing elected mayors. @suleymansoylu now threatening Istanbul’s @ekrem_imamoglu
— Kati Piri (@KatiPiri) September 6, 2019
If they remove him, this will have very serious consequences for EU-Turkey relations. Better think twice before acting. https://t.co/Goq3PFNLdF

Henüz yorum yapılmamış.