Sosyal Medya

Af yasasını da içeren yargı paketi Meclis'ten önce muhalefete gidecek

Af yasasını da içinde bulunduran yeni yargı reform paketinin Meclis'ten kavgasız gürültüsüz geçmesi için AK Parti'nin önce muhalefet partilerinin kapısını çalacağı ve uzlaşma arayacağı belirtildi.



AK Parti'nin hazıradığı ve içerisinde af yasasını da barından yeni yargı reform paketinin 18 Temmuz'dan önce Meclis'te görüÅŸülmesi beklenirken 1 Ekim'de baÅŸlayacak yeni yasama yılına bırakılmıştı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'da Adli Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuÅŸmasında hazırlıklarında son aÅŸamaya gelindiÄŸini açıkladığı Yargı Reformu Stratejisi'ndeki hedefleri hayata geçirecek olan yargı paketi 1 Ekim'den sonra TBMM'nin öncelikli gündemi olacak.
 
AK Parti'nin büyük ölçüde tamamladığı ve reform niteliÄŸinde düzenlemeler içeren paketin Meclis'te uzlaÅŸmayla yasalaÅŸtırılabilmesi için teklifi TBMM BaÅŸkanlığı'na sunmadan önce muhalefetin kapısına gidecek. Milliyet gazetesinden Åžebnem HoÅŸgör’ün haberine göre, AKP kurmaylarından edindiÄŸi bilgilerde yeni askerlik sistemini getiren yasada olduÄŸu gibi muhalefet partileriyle bir araya gelip, öngörülen deÄŸiÅŸiklikler konusunda görüÅŸler alınacak. Partilerle ilk etapta tek tek görüÅŸme yapılması ve uzlaÅŸma umudu görülürse bu görüÅŸmelerin ardından gayrı resmi bir komisyon çalışması düÅŸünülüyor.
 
"EYLÜL ORTASINDA YARGI PAKETÄ°NÄ° MUHALEFETE SUNABÄ°LÄ°RÄ°Z"
Haberde konuya iliÅŸkin görüÅŸlerine yer verilen AK Parti kurmayları, "Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Meclis açılmadan önce eylül ortası gibi teklifimizi muhalefet partilerine sunabiliriz" bilgisini verdi. Parti kurmayları, muhalefetin talep ve önerileri doÄŸrultusunda teklifin rötuÅŸlanarak Meclis BaÅŸkanlığı'na sunulabileceÄŸi gibi saÄŸlanan uzlaÅŸma çerçevesinde Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüÅŸmeler aÅŸamasında gerekli deÄŸiÅŸikliklerin teklife yansıtılabileceÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.