Sosyal Medya

Erdoğan'dan 'güvenli bölge' çıkışı: Kapıları açmak zorunda kalırız

Yeni sistem tartışmalarını sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur" dedi. Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölge hakkında da konuşan Erdoğan "Olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin, vermeyecekseniz kusura bakmayın. Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz. AB başta olmak üzere dünyadan destek alamadık" ifadelerini kullandı.



CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleÅŸtirilecek olan GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l BaÅŸkanları Toplantısı'na konuÅŸtu
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yeni sistem tartışmalarını sert bir dille eleÅŸtirdi ve ekledi: CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminden geriye dönüÅŸ yoktur. CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminde de uygulamadan kaynaklanan bazı eksiklikler olabilir. Kapsamlı çalışmayla tüm eksiklikleri belirledik, çözüm yollarını ortaya koyduk.
 
ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle: 
 
"AK Parti milletimiz tarafından kurulmuÅŸ ve bugüne kadar da milletimizin desteÄŸi duası sayesinde ayakta kalmış bir parti. Milletimizden baÅŸka yaslanarak hiçbir dayanağımız yoktur. Hiçbir ÅŸehrimizin fitne tacirlerine prim vermeyeceÄŸine inanıyorum. Milletimiz bizden hizmet bekliyor.
 
"ÜYE SAYIMIZ 10 MÄ°LYONUN ÜZERÄ°NDE"
 
Üye sayımızda yüzde 95'den fazlası vefatlardan kaynaklanan 290 bin kiÅŸilik eksilme olduÄŸunu gördük. Kongre hazırlıkları çerçevesinde delege listelerinin yenilenmesi ilçe ve il kongrelerinin yapılması gerekiyor. Partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir baÅŸka parti söz konusu deÄŸil. AK Parti sürekli kendini yenileme tazeleme kabiliyetine sahip olmasıdır. AK Parti ailesini daha da büyütecek saflarımızı hem geniÅŸletecek hem de daha sıklaÅŸtıracağız. Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeÄŸini, kibirleri boylarını aÅŸanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceÄŸiz. Partimize hizmet etmiÅŸ hiçbir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacağız. Yeni isimlerle yeni deÄŸerlerle kadrolarımızı tahkim edeceÄŸiz.
 
"YENÄ° SÄ°STEMDEN GERÄ° DÖNÜÅž YOK"
 
Yenikapı ruhuna ilk darbe kontrollü darbe söylemiyle bizzat CHP Genel BaÅŸkanı tarafından vuruldu. OHAL uygulamasına saldırdı. Bu parti FETÖ ile mücadeleyi zaafa uÄŸratmaya çalıştı. Milletin safında yer almak varken, CHP ekibi hep milli irade düÅŸmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti. CHP'nin ilkesizliÄŸi karşısında biz de MHP ile Yenikapı'da baÅŸlattığımız iÅŸbirliÄŸini yeni bir safhaya taşıdık. Cumhur Ä°ttifakı milletimizin her bir ferdinin parçası olduÄŸu 82 milyonluk Türkiye Ä°ttifakı'nın lokomotifidir. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi siyasi alanı da geniÅŸletmiÅŸtir. CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye dönüÅŸ yoktur. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nde de uygulamadan kaynaklanan bazı eksiklikler olabilir. Kapsamlı çalışmayla tüm eksiklikleri belirledik, çözüm yollarını ortaya koyduk. Sorun alanlarının çoÄŸunun uygulamadan kaynaklandığını tespit ettik. Bu sonuçları yakında paylaÅŸacağız. TeÅŸkilatlarımızdan da bu süreci yakından takip ederek milletimizle paylaÅŸmalarını bekliyorum.
 
"3'ÜNCÜ SONDAJ GEMÄ°MÄ°Z GELEBÄ°LÄ°R"
 
DoÄŸu Akdeniz'de biz ÅŸu ne diyor deÄŸil biz ne diyoruz, buna bakıyoruz. Gemilerimiz bölgede. Kimse bizim burada hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Burada Kuzey Kıbrıs'taki soydaÅŸlarımızın hakları var. Garantör ülke olarak söz söyleme hakkımız var. 3. sondaj gemimizin gelmesi söz konusu olabilir. Ülkemize yönelik yaptırım tehditleri bize geri adım attırmaz. Bize OrtadoÄŸu'da ne iÅŸiniz var diyenlerin niye söyledikleri belli. Ne iÅŸimiz olduÄŸunu göstereceÄŸiz.
 
"BU YÜKÜ SADECE BÄ°Z MÄ° ÇEKECEĞİZ?"
 
Güvenli bölgelere giden Suriyelilerin sayısı 350 bini buldu. Bizi diyoruz ki, öyle bir güvenli bölge oluÅŸturalım ki, gelin buralarda bizler Türkiye'de çadır kentler var, adeta konut yapalım. Buralara da güvenli bölgeye bunları taşıyalım. Böyle bir ÅŸey yapacak olursak biz de Türkiye olarak rahatlamış oluruz. Güvenli bölge teklifimiz çok güzel bir teklif. Güzelse gelin konutların yapımını saÄŸlayalım. Bize lojistik destek verin, Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometre derinlikte bu konutları yapalım. Böylece insanca yaÅŸama imkanını onlara saÄŸlayalım. Güzel teklifse baÅŸlayalım bu iÅŸe, ama yok. Biz kovalamaya devam edeceÄŸiz. Bu yolculuk bizi farklı yere doÄŸru götürebilir. Farklı yer nedir, oldu oldu olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin, vermeyecekseniz kusura bakmayın. Bu yükü sadece biz mi çekeceÄŸiz. AB baÅŸta olmak üzere dünyadan destek alamadık."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.