Sosyal Medya

Putin'den yeni birlik önerisi: Türkiye, Hindistan ve Çin de olmalı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın G7 ile iş birliğine açık olduğunu belirterek, "Türkiye S-400 aldıktan sonra hava savunmasını güçlendirdi. Çin ve Hindistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de uluslararası ve bölgedeki rolü çerçevesinde böyle bir formatta (G7) bulunması uygun olacaktır" dedi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen DoÄŸu Ekonomi Forumu kapsamında G7 ile Rusya arasındaki iliÅŸkilere dair deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
G7'nin hala faydalı bir format olduÄŸunu kaydeden Putin, "Ancak Çin ve Hindistan'ın olmadığı bir uluslararası bir organizasyonun verimli olabileceÄŸini düÅŸünmüyorum." diye konuÅŸtu.
 
Konuya iliÅŸkin Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'la da görüÅŸtüÄŸünü aktaran Putin, "ErdoÄŸan, bana G7 etrafında dönen konularla ilgili Türkiye'nin bu formatta olmasını neden gündeme getirmediÄŸimi sordu. Türkiye S-400 aldıktan sonra hava savunmasını güçlendirdi. Çin ve Hindistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de uluslararası ve bölgedeki rolü çerçevesinde böyle bir formatta bulunması uygun olacaktır." ifadelerini kullandı. 
 
Çok kutuplu bir dünyayı desteklediklerini vurgulayan Putin, Batı'nın liderliÄŸinin sona erdiÄŸini söyledi.
 
Öte yandan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın da Rus lider Putin'den G7 için destek istediÄŸi öÄŸrenildi.
 
Rusya, daha önce G8 formatında gerçekleÅŸen zirveden, 2014 yılında Kırım Tatarlarının ana vatanı Kırım’ı hukuksuz bir ÅŸekilde iÅŸgal etmesinin ardından çıkarılmış ve üyeliÄŸi askıya alınmıştı.
 
MOSKOVA/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.