Sosyal Medya

Rusya: S-400, Türkiye’de 2020 baharına kadar konuşlandırılmış olacak

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 füze savunma sisteminin 2020 baharına kadar Türkiye’de konuşlandırılmış olacağını söyledi.



Rossiya-24 televizyonuna konuÅŸan Åžugayev “Sistem Türkiye’de gelecek yıl, bahara kadar konuÅŸlandırılmış olacak. Türkiye ile olan anlaÅŸmamız yerine getiriliyor. Åžimdilerde sistemlerin ikinci partisinin yüklemesi yapılıyor. Birkaç hafta sonra Türkiye’de olacak” dedi.
Åžugayev, Türk uzmanların eÄŸitimlerinin devam ettiÄŸini ve eÄŸitimlerin 2019 sonu-2020 başına kadar devam edeceÄŸini belirtti.
 
S-400’lerin sevkiyatının ilk aÅŸamasının 27 Temmuz’da tamamlandığını ve sistemlerin parçalarının sevkiyatının yapılabilmesi için 30 uçuÅŸ gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtilmiÅŸti.
 
Sevkiyatın ikinci aÅŸaması ise 27 AÄŸustos’ta baÅŸladı. Mürted Üssü’ne sevkiyat için ÅŸimdiye kadar sekiz uçuÅŸ gerçekleÅŸtirildi.
 
AnlaÅŸmanın ikinci aÅŸaması kapsamında dün Türkiye’ye sistemlerin baÅŸka parçaları getirildi. Ä°l-76TD uçağı Mürted Üssü’ne iniÅŸ yaptı.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Jukovski’deki Maks-2019 havacılık fuarında, sevkiyatların ikinci aÅŸamasının eylül sonunda tamamlanacağını ve personel eÄŸitimlerinin devam ettiÄŸini söylemiÅŸti. Uzmanların eÄŸitimleri ise Gatçina’daki Rusya Hava Kuvvetleri’e ait merkezde gerçekleÅŸtiriliyor.
 
Kremlin: Putin ile Modi, S-400’ü görüÅŸtü
 
SAvunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, S-400’lerle ilgili “Yıl sonuna kadar sistemi TSK emrine vermiÅŸ olacağız" açıklamasında bulunmuÅŸtu. Demir, S-400’lerin potansiyellerinden tam anlamıyla yararlanmalarının da Haziran 2020’ye kadar mümkün olacağını ifade etmiÅŸti. Demir’e göre, personel eÄŸitimleri aynı yılın haziran ayına kadar tamamlanacak.
ErdoÄŸan daha önce S-400’lerin tamamının Nisan 2020’de yerlerine yerleÅŸtirilmiÅŸ olacağını ifade etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.