Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim faize alerjim var

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, faize alerjisi olduğunu söylerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizde yeni bir indirime gidebileceği mesajını verdi.



ivas'ta Orta Anadolu Ekonomik Forumu'nda konuÅŸan ErdoÄŸan, savunma sanayisinde yerli üretimin yüzde 70 olduÄŸu bilgisini paylaşırken "Bir S-400 olayı oldu kıyamet kopardılar. S-400 taarruz deÄŸil, savunma sistemi. Bize savunma sistemi bile almayı engelliyorlar” dedi ve Rus savunma sistemi teslimatının nisan ayında biteceÄŸini belirtti.
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu’nda ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile Patriot alımını konuÅŸacaklarını ifade eden ErdoÄŸan, "Obama'dan akıllı bomba istedik, ihtiyaç var, vermediler. Sayın Trump'a da sorduk ondan da bir ÅŸey çıkmadı. Åžu an biz üretiyoruz” dedi.
 
ErdoÄŸan ayrıca nükleer silahlarla ilgili olarak ÅŸu mesajı verdi:
 
Birilerinin elinde nükleer baÅŸlıklı füze varken, benim elimde olmasın. Ben bunu kabul etmiyorum.
 
Ekonomiye ilişkin olarak mesajlar da veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
 
Benim faize alerjim var. Yüksek faize karşıyım. Faizle düÅŸüÅŸle birlikte enflasyon da düÅŸtü. Politika faizi daha da düÅŸecek. Bizim güçlenme sürecimiz de artarak devam edecektir.
 
Darbeler, cuntalar koalisyonlar gibi pek çok sebep ekonominin üzerine eÄŸilmemize mani oldu.  Ä°ç düÅŸmanlar adeta Türkiye'nin sıçramasına engel oluyorlar.
 
Türkiye üçüncü büyük kalkınma hamlesini 2003'ten itibaren AK Parti ile yaÅŸamıştır. Altyapıda atılan adımlar cumhuriyet tarihinde görülmemiÅŸ adımlardır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.