Sosyal Medya

Pelikancılar hakkında 'terör örgütü' olarak ilk kez suç duyurusunda bulunuldu

Kamuoyunun ilk olarak Ahmet Davutoğlu’na karşı başbakanlığı döneminde hazırladıkları ‘Pelikan Bildirisi’ ile duyduğu yapılanma hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Herhangi bir şüphelinin belirtilmediği dilekçe üzerine İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda soruşturma açıldı.



Avukatlar MüÅŸir Deliduman ve Adem Bingöl, bugün Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na ‘Pelikan Suç Örgütü’ olarak belirttiÄŸi yapılanma ile ilgili suç duyurusu dilekçesi sundu. Dilekçede, örgüt hakkında etkin soruÅŸturma yürütülerek, üyelerinin tespit edilmesi talep edildi. Gruba “Suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurma” ve “Hükümete karşı suç” suçlamaları yöneltildi. Dilekçede ÅŸu iddialar yer aldı:
 
‘PELÄ°KAN ÖRGÜTÜNDEKÄ°LER BÄ°LÄ°NÄ°YOR’
 
“Kamuoyu tarafından suç iÅŸlemek amacı ile örgütlenen Pelikan isimli oluÅŸum tam bir örgüt tanımına uygundur. Ä°ÅŸledikleri iddia edilen suçlar sebebi ile basında ve sosyal medyada bir takım politikacılar ve aydınlar tarafından kamuoyu ile paylaÅŸmalarına raÄŸmen herhangi bir cumhuriyet savcısı harekete geçmemiÅŸtir. Pelikan adlı örgütlenmede bulunan kiÅŸilerin kimlikleri bilinmektedir. Suç iÅŸlemek amacıyla örgütlenen kiÅŸilerin savcılık tarafından araÅŸtırma yapılması ve haklarında dava açılması zorunludur. Suç iÅŸlemek amacıyla örgütlenen Pelikan adlı oluÅŸumun örgüt niteliÄŸinde olduÄŸu nerede ise kesinlik kazanmıştır. Sayın CumhurbaÅŸkanı metin yazarı AK Parti Eski Milletvekili Sayın Aydın Ünal; ‘Pelikan Örgütü, en az FETÖ kadar tehlikeli örgüttür…’ ÅŸeklinde açık beyanlarda bulunmuÅŸtur.”
 
‘GLADÄ°O BENZERÄ° METOTLARA BAÅžVURDULAR’
 
“Pelikan Örgütü, Gladio benzeri metotlara baÅŸvurmak sureti ile kiÅŸileri hedef haline getirmektedir. Nitekim Sayın Aydın Ünal ve arkadaÅŸları için bu yönteme baÅŸvurduÄŸu, baÅŸka bir AK Parti milletvekili tarafından da dile getirilmiÅŸtir. Sayın Mustafa YeneroÄŸlu’nun sosyal medya hesabında paylaÅŸtığı ve basına konu olan sözleri ibret vericidir.”
 
‘HÜKÜMETE KARÅžI SUÇ Ä°ÅžLEDÄ°LER’
 
“Bu örgütün hedefi arasında dönemin baÅŸbakanı Sayın Ahmet DavutoÄŸlu’nun da olduÄŸunu, kendi beyanlarından öÄŸrenmiÅŸ bulunmaktayız. Bu hali ile örgütün eylemleri hükümete yönelik suç kapsamında kabul edilecektir.”
 
‘Ä°STANBUL SEÇÄ°MLERÄ°NÄ° KAYBETTÄ°RDÄ°’ Ä°DDÄ°ASI
 
“Pelikan örgütünün, örgütsel iliÅŸkileri, kaynakları, lojistik destek aldığı mihrakların tespit edilmesi gerekmektedir. Ayrıca son mahalli idare seçimlerinde Ä°stanbul ölçeÄŸinde özellikle bir aday seçimlerinin illegal etkileri nitekim iktidar partisine kaybettirmiÅŸtir.”
 
‘BÖLGESEL VEYA Ä°Ç SAVAÅž STRATEJÄ°SÄ°’
 
“Bu örgütlenme, medya ve devlet içerisindeki kadroları yardımı ile uluslararası güçlerin ülke içerisindeki emellerine hizmet etmektedir. Zira örgütün sebep olduÄŸu siyasi krizler, kurumlarda, ülkede ve bölgede kaos yaratmaktadır. Bu sebebiyetin bölgesel veya bir iç savaÅŸ stratejileri olup olmadığı yapılacak araÅŸtırma neticesinde ortaya çıkacaktır.”
 
‘PARTÄ°LERE DÜÅžMANCA TAVIR TAKINDILAR’
 
“Pelikan örgütünün, iktidar partisi içinde hukuka aykırı düzenleme yaptığı iktidar milletvekilleri tarafından açıklanmıştır. Bununla birlikte hukuka aykırı bir ÅŸekilde ana muhalefet partisi ve bazı siyasi partilere de düÅŸmanca tavır takındığı hususunda ciddi söylemler vardır. Bu partilere hukuk ve ahlak sınırları aÅŸarak düÅŸman gösterip, bazı çete ve örgütlerin hedefi haline getirdiÄŸi kanaati kuvvetlidir. Ä°ç barışı, bir iç savaÅŸa dönüÅŸtürmeye sebebiyet vermeye elveriÅŸli düÅŸüncelerini eyleme dönüÅŸtürmeleri, bu yapıyı terör örgütü haline getirecektir.”
 
PELÄ°KAN GRUBU NEDÄ°R?
 
Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016’da adını duyduÄŸu Pelikan grubu, o dönem BaÅŸbakan olan Ahmet DavutoÄŸlu’na karşı sert ifadelerin yer aldığı ‘Pelikan Bildirisi’ni yayınlamıştı. ‘Pelikan Darbesi’ olarak da anılan bildirinin yayımlanmasından günler sonra DavutoÄŸlu istifa etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.