Sosyal Medya

Güncel

Rusya, Hindistan’da 20 nükleer santral inşa edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki 20 yıl içinde Hindistan’da 20 nükleer santral daha inşa edeceklerini açıkladı.



Hint gazetesi The Statesman’da yer alan habere göre Vladivostok’ta gerçekleÅŸen 20’inci Rusya-Hindistan yıllık zirvesinde konuÅŸan Hindistan BaÅŸbakanı Narendra Modi, iki ülke arasında sivil nükleerden sıvı doÄŸalgaza birçok memorandum anlaÅŸması imzaladıklarını belirterek ‘Vladivostok’a gelen ilk Hint baÅŸbakan olmaktan gurur duyduÄŸunu’ söyledi.

Ä°ki ülke arasında 15 memorandum (diplomatik protokol) imzalandı
Habere göre iki ülke ticaret ve tatırım, petrol ve doÄŸal gaz, madencilik, nükleer enerji, savunma ve güvenlik, hava ve deniz yolu baÄŸlantıları, taşımacılık altyapısı, yüksek teknoloji ve uzay sektörlerinde iÅŸbirliÄŸi öngören 15 memorandum imzaladı.
 
Putin ise Rusya’nın Hindistan’da 20 nükleer santral daha inÅŸa edeceÄŸini duyurdu ve “Gelecek 20 yıl içinde Rus tasarımı 20 nükleer birim daha inÅŸa etme kararı aldık” dedi.
 
Modi ayrıca Hindistan’ın Çennay kenti ile Rusya’nın Vladivostok kenti arasında köprü oluÅŸturacak tam teÅŸekküllü bir deniz yolu rotası oluÅŸturulması için bir öneri yapıldığını duyurdu. Etkinlikte Rus lider Hint baÅŸbakana Rusya’da bir sivile verilebilecek en yüksek niÅŸan olan Aziz Andrew Havari NiÅŸanı’nı taktim etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.