Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de ilk defa rakun köpeği görüldü

Sarıkamış'ta bölgede yaşayan türlerin tespit edilmesi amacıyla yerleştirilen fotokapana rakun köpeği takıldı. Türkiye'de daha önce rastlanmayan rakun köpeğinin doğal yayılış alanı Japonya, Çin ve Rusya'nın doğusu olarak biliniyor.



Tarım ve Orman Bakanlığı DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel MüdürlüÄŸü ile IÄŸdır Üniversitesi iÅŸ birliÄŸinde Sarıkamış Ormanları'nda yürütülen proje kapsamında kurulan fotokapana, Türkiye'de daha önce rastlanmayan "rakun köpeÄŸi" takıldı.
 
GÖRÜNTÜ BÜYÜK HEYECAN YARATTI
 
DKMP Genel MüdürlüÄŸünden alınan bilgilere göre, IÄŸdır Üniversitesinde görevli akademisyenlerle yürütülen "Sarıkamış Ormanları, Sarıkamış Allahuekber DaÄŸları Milli Parkı ve Yaban Hayatı Koridoru'ndaki Etobur Türlerin AraÅŸtırılması Projesi" kapsamında bölgeye kurulanlar fotokapanlarda rakun köpeÄŸi (Nyctereutes procyonoides) görüntüleri kaydedildi. Türkiye'de ilk kez Sarıkamış Ormanları'nda görüntülenen rakun köpeÄŸinin doÄŸal yayılış alanı Japonya, Çin ve Rusya'nın doÄŸusu olarak biliniyor.
 
Ä°STÄ°LACI BÄ°R TÜR OLARAK BÄ°LÄ°NÄ°YOR
 
Ä°stilacı bir tür olarak tanımlanan rakun köpeÄŸi bugüne kadar Türkiye sınırlarında tespit edilmese de tüm Avrupa ve Rusya sınırları içinde yayılım gösteriyor. En yakın yayılım alanı olarak Türkiye'nin doÄŸu sınırında bulunan Gürcistan biliniyor.
 
HEPÇÄ°L BESLENME ALIÅžKANLIÄžI VAR
 
Yabancı ve istilacı olması nedeniyle Avrupa ülkelerinde bu türle mücadele ediliyor. Söz konusu türle ilgili DKMP Genel MüdürlüÄŸü yetkilileri çalışmalara baÅŸlarken yapılacak incelemeler ışığında gerekli tedbirler alınacak. Köpekgiller familyasına ait türün, hem et hem de ot yediÄŸi ve tek eÅŸli olduÄŸu biliniyor. Yapı olarak 55 santimetre boya ve 20 santimetre yüksekliÄŸe sahip rakun köpeÄŸi, bir batında 6-10 yavru doÄŸurabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.