Sosyal Medya

İsmail Kılıçarslan: Dini eğitimin önüne set çeken seküler Kemalist kafanın da payı var

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü yazısında İstanbul Ümraniye'deki Kuran kursunda ortaya çıkan istismar olayında 'Kemalistlerin de payı olduğunu' söyledi ve '28 Şubat'ta insanlar kanunsuz iş tutmaya mecbur bırakıldığı için' bu tür yapıların ortaya çıktığını öne sürdü.



Ümraniye'de Fıkıh-Der isimli derneÄŸin bünyesinde faaliyet gösteren ruhsatsız yatılı Kuran kursunda çok sayıda çocuÄŸun istismara uÄŸradığının ortaya çıkması Türkiye'nin gündeminde. 
Yeni Åžafak yazarı Ä°smail Kılıçarslan da, 'Bataklığı kurutmak' baÅŸlıklı bugünkü yazısında söz konusu istismar skandalına yer verdi ve "ÇocuÄŸunuzun Kur’an öÄŸrenmesini, hafız olmasını istiyorsanız ne idüÄŸü belirsiz yapılar yerine, MEB, Diyanet, Vakıflar MüdürlüÄŸü vb. tarafından düzenli olarak denetlenen kurumları tercih etmelisiniz" ifadelerini kullandı. 
 
'DENETÄ°M MEKANÄ°ZMALARI ARTIRILDI'
 
Çocukların denetlenmeyen yapılarda yatılı kalmasının 'çok ciddi sonuçları olacağını' söyleyen Kılıçarslan, bu tür yapılara karşı denetim mekanizmalarının hızlandırılması gerektiÄŸini belirtti ve ÅŸunları söyledi:
 
"Diyanet’in ve MEB’in onay mekanizmalarını hızlandırıp denetim mekanizmalarını artırması bu meselelerde etkili sonuçlar verecektir. Hem hizmetin aksamaması hem de istismarın önüne geçilmesi böylece mümkün olur. Bu hususta iki kurumumuza da düÅŸen sorumluluk ziyadedir."
 
Öte yandan Kılıçarslan, 'merdiven altı' Kuran kurslarının artmasında 'seküler Kemalist kafanın' da payı olduÄŸunu söyledi ve söz konusu kaçak kursların 28 Åžubat yüzünden açıldığını belirtti. 
 
'KANUNSUZ Ä°Åž TUTMAYA MECBUR BIRAKMIÅžLAR'
 
Kılıçarslan'ın yazısının ilgili kısmı ÅŸu ÅŸekilde:
"Kur’an eÄŸitiminin, en genel manada dini eÄŸitimin önüne her fırsatta set çeken seküler Kemalist kafanın da bu pisliklerin ortaya çıkmasında bir payı vardır. Umarım bunu bir an olsun düÅŸünürler bana hemen öfkelenmek yerine. 28 Åžubat’ın karanlık dehlizlerinde insanları 'kanunsuz' iÅŸ tutmaya mecbur bırakmışlardır mesela. O kanunsuzluk beraberinde “boÅŸluklar” getirmiÅŸ, o boÅŸluklar da aÅŸağılık tacirler eliyle sömürülmüÅŸtür."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.