Sosyal Medya

Güncel

51. Atak helikopteri TSK'ya teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, T129 Atak helikopterinin 51'incisini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini sosyal medya hesabın yaptığı paylaşımla duyurdu.



CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, T129 Atak helikopterinin 51'incisini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiÄŸini açıkladı. Ä°smail Demir Twitter'dan yaptığı videolu paylaşımda "Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda güvenlik güçlerimize yakın hava desteÄŸi veren T129 Atak helikopterimizin 51'incisini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Atak'a yerli motor
 
Demir, Atak helikopterinin özelliklerinin yer aldığı videolu paylaşımına "T129'un motorunu yerlileÅŸtirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz." notunu düÅŸtü.
 

T-129 ATAK Taarruz ve Taktik KeÅŸif Helikopteri
 
Ağır silah yükü ile zorlayıcı “sıcak hava-yüksek irtifa” görevleri için optimize edilmiÅŸ olan T129 ATAK Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taarruz helikopteri ihtiyacının giderilmesi amacıyla milli imkan ve kabiliyetler doÄŸrultusunda geliÅŸtirilmiÅŸ olup, teslim edilen helikopterler gece ve gündüz koÅŸullarında yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında etkin bir ÅŸekilde görev yapmakta.
 
Ä°ki pilotun da azami çevresel görüÅŸe sahip olduÄŸu tandem adı verilen ve pilotların önlü-arkalı oturduÄŸu kokpit dizaynı, tekerlekli ana iniÅŸ takımları, üstün manevra kabiliyetine sahip beÅŸ palli ana rotor sistemi, iki palli yeni tasarım kuyruk rotor sistemi ve her biri 1.373shp güç üretebilen, beka kabiliyetini artıran yüksek performanslı iki adet LHEC CTS800-4A turbo ÅŸaft motoru ile teçhiz edilmiÅŸ bir yapıya sahip.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.