Sosyal Medya

Güncel

Metin FeyzioÄŸlu: Kavga etmemizi istiyorlar, ama etmeyeceÄŸiz

"Birileri, çok küçük azınlıklar bunlar 'tribüne çık birbirine söv' diyor ve aşağında işi çözülsün diye bekleyen çok büyük kitleye de 'gel benim yanıma gel, karşı tarafa söv' diyor"



CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde BeÅŸtepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılması eleÅŸtirilen Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, "Sayın CumhurbaÅŸkanı bir sorunu anlatmak istediÄŸinizde 'Bana ne' diyor mu? Demiyor. Sayın Adalet Bakanı 'Sizin sorunlarınızdan bana ne' diyor mu? Hayır. Kapısını çalıyorsunuz, ertesi gün gidip, konuÅŸabiliyorsunuz. Biz böyle bir diyalog ortamı kurduk. Biz kavgasız, gürültüsüz iÅŸ yapmaya odaklanmışız. Kavga etmemizi istiyorlar; ama etmeyeceÄŸiz" dedi.
 
TBB BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde gerçekleÅŸtirilen Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılması üzerine gelen eleÅŸtiriler hakkında  açıklama yaptı. FeyzioÄŸlu, 'yargı üzerinde siyasi vesayet var' eleÅŸtirilerinin yanlış olduÄŸunu savunarak, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Bu doÄŸru deÄŸil. Açılışa katılan barolar vesayeti kabul mu etmiÅŸ oluyorlar? Bir kere katılan barolar da katılmayan barolar da baÅŸ tacımız. Bizim aramamızda bu sebeple bir çatlak olmaz, doÄŸru deÄŸil. Neden katıldık? Vatandaşın bizden beklentisi var. 'Sorunum var, çöz' diyor. Avukatın beklentisi var, yeni avukatlar iÅŸ bekliyor. VatandaÅŸla avukatın sorunları, anlatıldığı gibi farklı deÄŸil. Sorunlar da ortak, çözümler de ortak. VatandaÅŸların da avukatların da TBB'den, Sayın CumhurbaÅŸkanımızdan, TBMM'den, Adalet Bakanlığı'ndan beklentisi var. Peki Sayın CumhurbaÅŸkanı bir sorunu anlatmak istediÄŸinizde 'bana ne' diyor mu? Demiyor. 'Getir sorunu, çözümünü de getir çözelim' diyor. Sayın Adalet Bakanı 'sizin sorunlarınızdan bana ne' diyor mu? Hayır. Kapısını çalıyorsunuz, ertesi gün gidip, konuÅŸabiliyorsunuz. Biz böyle bir diyalog ortamı kurduk. Biz kavgasız, gürültüsüz iÅŸ yapmaya odaklanmışız. Kavga etmemizi istiyorlar; ama etmeyeceÄŸiz" dedi. FeyzioÄŸlu, kavga isteyenlerin kavgadan beslenenler olduÄŸunu belirtti.
 
Biz çözüme odaklandık
 
Kalın ideolojik gözlüklerle çözüme odaklanmanın mümkün olmadığın belirten FeyzioÄŸlu, "Biz çözüme odaklandık. Adım attık ve sonucunu da alacağız. Bizim elimizde sorunlar yumaÄŸa ve çözüm olarak da Yargı Reformu Strateji Belgesi var. Eksik mi bu belge? Eksik. Bugün konuÅŸmamda söyledim; o eksiklerin neler olduÄŸunu ve nasıl düzeltileceÄŸini ifade ettim. Kuvvetler ayrılığı noktasında Hakimler Savcılar Kurulu seçimleri ile ilgili çok somut önerilerimizi ortaya koyduk" dedi.
 
Biz köprü olmaya çalışıyoruz
 
Sorunların çözümü için diyalog ve uzlaşı ortamı saÄŸlamak gerektiÄŸini dile getiren FeyzioÄŸlu, "Biz köprü olmaya çalışıyoruz. Birbirinden uzaklaÅŸtırılmak, birbirinden koparılmak istenilen kitleler var. Ä°nsanlar sırf siyasi gözlük nedeniyle birbirleriyle düÅŸman olmak istemiyor. Birileri, çok küçük azınlıklar bunlar 'tribüne çık birbirine söv' diyor ve aÅŸağında iÅŸi çözülsün diye bekleyen çok büyük kitleye de 'gel benim yanıma gel, karşı tarafa söv' diyor. Ama biz öyle yapmayacağız" dedi.
 
Bunlar okumuyor ki bilgi sahibi deÄŸil; ama maÅŸallah her fikir var
 
Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'nde sorunların çözümü için adımlar atıldığını, bu belgeye katkısı vermeyen çevreler tarafından eleÅŸtirildiÄŸini dile getiren FeyzioÄŸlu, belgenin doÄŸru olduÄŸunu sözlerine ekledi. Åžahsi menfaat peÅŸinde koÅŸmadığını, maddi-manevi, mevki-makam beklentilerinin olmadığını, bütün bunların teferruat olduÄŸunun dile getiren FeyzioÄŸlu, "Bizim elimizde ÅŸu anda Türkiye’yi refaha, düze çıkartacak, dünyaya kendimizi doÄŸru düzgün anlatmamızı saÄŸlayacak bir düzenleme var. GöÄŸsümüzü gere gere uluslararası meslek örgütlerinde, 'biz bunları yaptık' demimizi saÄŸlayacak, kiÅŸi hakikatten gazeteciyse tahliye olmasını saÄŸlayacak, hakikatten düÅŸüncesi sebebiyle içerideyse onu derhal tahliye ettirecek bir düzenleme var. Ben bu düzenlemenin çıkması için çırpınıyorum. Ama arkadaÅŸ bunlar okumuyor ki bilgi sahibi deÄŸil; ama maÅŸallah her fikir var. Ne olursunuz anlamadan dinlemeden yapmayalım. 82 milyonun, evlatlarımızın geleceÄŸi için çırpınıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Açılışın Külliyedeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılması yönündeki eleÅŸtiriler için FeyzioÄŸlu, "Ben bütün bu tartışmalar ve polemikler olmasın diye TBB'de yapılmasını önermiÅŸtim. Ama olmadı, bir gün belki Türkiye tamamen normalleÅŸtiÄŸinde TBB’de yapılır inÅŸallah. Ama öbür taraftan da diyorsunuz ki, 'yargı bağımsızlığına iliÅŸkin Anayasal sorun var'. Ben de söylüyorum bunları. Peki sen bunları düzeltmeden Hüseyingazi Dağı’nın tepesinde yapsan ne olur, otelde yapsan ne olur, o binada yapsan ne olur? Bunları düzelttikten sonra da nerede yaparsan yap. Önemli olan Anayasa'daki düzenlemeyi, yargı bağımsızlığını tereddütsüz güvence altına almak. Bunları somut bir ÅŸekilde önerdik mi, önerdik" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.