Sosyal Medya

Güncel

Boris Johnson’ın parlamento tatili, İngiltere genelinde protesto edildi: ‘Darbeyi durdur’

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ‘anlaşmalı veya anlaşmasız’ Brexit hedefiyle, parlamentoyu askıya alma kararı Cumartesi günü ülke genelinde protesto edildi.



Londra’nın yanı sıra Manchester, Liverpool, Birmingham, York ve Belfast dahil çok sayıda ÅŸehirde daha Brexit karşıtları sokaÄŸa çıktı.
 
BBC’ye parlamento tatili ile ilgili konuÅŸan BaÅŸbakan Johnson, kararın arkasındaki gerekçeyi, “Avrupa BirliÄŸi’ndeki dostlarımız, anlaÅŸmasız ayrılığın parlamentoda engellenebileceÄŸini düÅŸündüÄŸü sürece, arzu ettiÄŸimiz anlaÅŸmayı elde etme olasılığımız azalır” sözleriyle savunmuÅŸtu.
 
Londra’da BaÅŸbakanlık ofisi çevresindeki protestoda Johnson, aralarında “Diktatör” kelimesinin de geçtiÄŸi çok sayıda pankartla protesto edildi.
 
Gösterinin duyurusunun yapıldığı Facebook sayfasında ise “Darbeyi durdur, demokrasiyi savun” sloganı ile gösteriye katılım çaÄŸrısı yapıldı.
 
Londra’daki protestoyla aynı anda Brexit yanlısı küçük bir grup da yoÄŸun güvenlik önlemleri arasında yürüyüÅŸ yaptı.
 
BaÅŸbakan Boris Johnson’ın askıya alma kararı planlanladığı gibi devreye girerse Ä°ngiltere parlamentosu 23 iÅŸ günü tatil olacak.
 
Boris Johnson, milletvekillerinin anlaÅŸmasız Brexit’i engellemek için yapacağı bir hamlenin “anlaÅŸmasız ayrılık ihtimalini artıracağını” savunuyor.
 
Bu arada muhalif milletvekilleri, Brexit’in yeniden ertelenmesi de dahil bazı önerge seçeneklerini görüÅŸüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.