Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Kontrolün askerimizde olmadığı güvenli bölgeye rıza gösteremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Harp Okulları diploma töreninde konuştu. Güvenli bölge konusunda ABD’ye seslenen Erdoğan, BM Genel Kurulu’na kadar bekleyeceklarini aksi takdirde Türkiye’nin kendi göbeğini keseceğini söyledi.



ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından ilgili bölümler ÅŸöyle:
 
Darbe, vesayet dönemlerinde örselenmiÅŸ olsa da TSK istikbalimizin en büyük güvencesi olmaya hep devam etti, edecektir.
 
Savunma stratejilerimizi yeniden gözden geçirmemiz kaçınılmaz hale geldi. NATO son dönemde kelimenin tam anlamıyla çuvallamış olsa da en büyük savunma birliÄŸi olmayı sürdürüyor. Ne NATO üyeliÄŸinden, ne müttefiklerimizden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur.
 
Ä°dlib’de rejimin tüm taÅŸkınlıklarına raÄŸmen yeni katliamların önüne geçmek için çalışıyoruz.
 
“GÜVENLÄ° BÖLGE KONUSUNDA ABD Ä°LE ARAMIZDAKÄ° MAKAS AÇIK”
Türkiye olarak Fırat’ın doÄŸusundan baÅŸlayıp Orak sınırına kadar bütün bölgede en az 30 km. derinliÄŸine sahip güvenli bölge oluÅŸturma teklifimizi tüm liderlerle konuÅŸtuk. Her ne kadar herkes bu teklifi olumlu karşılasa da kimse uygulama yönünde gayret ortaya koymadı. Åžimdi aynı projeyi ABD ile gerçekleÅŸtirmeye çalışıyoruz. Åžu ana kadar yaÅŸanan geliÅŸmeler güvenli bölge konusunda bizim söylediklerimizle ABD’nin ifade ettikleri arasındaki makasın çok açık olduÄŸunu gösteriyor.
 
Bizim askerlerimizin kontrol etmediÄŸi bir çözüme rıza gösteremeyiz.
 
Güvenli bölge ile çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. Birkaç haftada askerlerimiz fiilen bu bölgeyi kontrol etmeye baÅŸlamazsa kendi harekat planlarımızı devreye almaktan baÅŸka çaremiz kalmayacaktır.
 
3 hafta sonra yapılacak BM Genel Kurulu’na kadar tatmin edici adımlar atılmazsa kendi göbeÄŸimizi kesmekten baÅŸka çare görünmüyor.
 
Parasını ödediÄŸimiz halde F-35 uçakları bize hala verilmedi. Pilotlarımızın eÄŸitimine son veriliyor. Peki bu durumda ne yapacağız? Biz gereÄŸi neyse onu yapacağız. Savunma sanayiindeki tüm elemanlarımızla çalışarak yarınların Türkiye’sini çok daha güçlü yapacağız. Hiç kimsenin köÅŸeye sıkıştırarak Türkiye’ye dilediÄŸini yaptırma hakkı olmadığını ifade etmek istiyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.