Sosyal Medya

Babacan ve Davutoğlu'nun ekibinde kimler düşünülüyor?

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları devam ederken, ekip listeleri de şekilleniyor. Babacan ve Davutoğlu'nun hedefinde Ak P'artide görev almış birçok isim var.



Yeni parti çalışmalarını Sürdüren Eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eski bakan Ali Babacan’ın ekiplerinde olacak isimler netlik kazanıyor. Gazeteci Veysi Dündar, DavutoÄŸlu’nun ekibinde Ömer Dinçer ve Feridun SinirlioÄŸlu gibi isimlerin yer alacağını belirtirken, Ali Babacan’ın partisinde ise Mehmet ÅžimÅŸek ve ErtuÄŸrul Günay gibi isimlerin yer almasının beklendiÄŸini söyledi.
 
TV5'te katıldığı BuluÅŸma Noktası programında konuÅŸan Veysi Dündar, Ahmet DavutoÄŸlu’nun ekibinde ÅŸu isimlerin yer aldığını belirtti:
 
Ömer Dinçer, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk ÖzdaÄŸ, Mikail Aslan, Feramiz Üstün, Abdullah BaÅŸçı, Taha Ün, Selim Temurci, Ä°hsan Özkes, Ömer Ünal, Musa Arat, Feridun SinirlioÄŸlu, YeÅŸim KaradaÄŸ. Dündar, DavutoÄŸlu’na yakınlıkları sebebiyle AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı görevinden alınan 79 ismin de DavutoÄŸlu ile çalışmalarının muhtemel olduÄŸunun altını çizdi..
 
BABACAN Ä°LE ÇALIÅžAN Ä°SÄ°MLER
Dündar, Ali Babacan’ın parti kurma sürecinde çalıştığı 2 ismin olduÄŸunu ancak isimlerini açıklamayacağını söyledi. Dündar, ÅŸunları söyledi:
 
“GörüÅŸmeleri kendileri yapıyor. Bir tanesi AK Parti’de görev almıştı, diÄŸeri de önemli bir devlet kurumunun başında müdürlük yapmıştı. Ön görüÅŸmeleri kendileri yapıyor, olumlu ya da olumsuz raporları Sayın Babacan’a veriyorlar. Babacan da nihaî kararı kendisi veriyor. Bir kadro hareketi olduÄŸunu söyleyeyim. Hemen hemen her cenahtan insanlarla görüÅŸülüyor. Buna TÜSÄ°AD’ın baÅŸkanlarını da ekleyebilirsiniz, Merkez Bankası baÅŸkanlarını da ekleyebilirsiniz, Kürtlerin önemli isimlerini de ekleyebilirsiniz. Alevi kanaat önderleriyle de ilgili böyle bir tasarruf var. Ermeni ya da halihazırda ÅŸu an Türkiye’de farklı dine mensup insanlarla da görüÅŸüldüÄŸü noktasında beyanda bulunayım. Bir kadro hareketi...”
 
Dündar, Babacan’ın kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacak olan ilk 5 ismin “Abdullah Gül, Ali Babacan, BeÅŸir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, (bir ihtimal Mehmet Aygün).” Olacağını ileri sürdü.
 
“GÜL, 2023’E ORTAK CUMHURBAÅžKANI ADAYI OLARAK HAZIRLANACAKTIR”
Gül’ün kurucular kuruluna girmeyeceÄŸini düÅŸündüÄŸünü söyleyen KurdaÅŸ, Gül’ün 2023 cumhurbaÅŸkanı seçimine, partili bir aday olarak deÄŸil, bir konsensüs (uzlaÅŸma) adayı olarak hazırlanacağını söyledi.
 
Veysi Dündar, Babacan’ın partisinde yer almaları muhtemel isimleri de ÅŸöyle sıraladı:
 
Mehmet TekelioÄŸlu, Mehmet ÅžimÅŸek, Erol Cebeci, ErtuÄŸrul Günay, Candan Karlıtekin, Faruk Bayrak, Mustafa BaÅŸ, HaÅŸim Kılıç, Osman Can, Nesrin Nas, Ufuk Uras, Altan Tan, HaÅŸim HaÅŸimi, Sabahattin Cevheri, Cevher Cevheri.
 
Dündar, Babacan’ın partisine HDP’den de katılacak olan isimler olduÄŸunu, bu kiÅŸilerin de kendisinin yakın arkadaÅŸları olduÄŸunu söyledi.
 
Dündar, programda, “DavutoÄŸlu’nun 31 Ekim itibariyle partisini kuracağı ve ilân edeceÄŸi söyleniyor. DiÄŸer grubun da ocaÄŸa kalmadan, yılbaşına kalmadan partiyi ilân edeceÄŸi… Kasım, aralık, açıklanması muhtemel tarihler.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.