Sosyal Medya

Güncel

Arkadaşlarının sosyal medya paylaşımları yüzünden kazandığı Harvard'a giremedi

Harvard Üniversitesi’ni kazanan Lübnan'da yaşayan ve Filistin kökenli olan 17 yaşındaki İsmail Ajjawi, Amerika Birleşik Devletleri’ne girişi esnasında arkadaşlarının 'sosyal medyadaki paylaşımları' gerekçe gösterilerek vizesi iptal edilerek sınır dışı edildi.



Harvard Üniversitesi’ni kazanan Filistinli bir öÄŸrenci, Amerika BirleÅŸik Devletleri’ne giriÅŸi esnasında vizesi iptal edilerek sınır dışı edildi. Ä°lk olarak Harvard’ın öÄŸrenci gazetesi Crimson’da yayınlanan habere göre, Lübnan’da yaÅŸayan Filistinli Ä°smail Ajjawi, Boston Logan Havalimanı'nda sorgulandıktan sonra arkadaÅŸlarının 'sosyal medyadaki paylaşımları' gerekçe gösterilerek sınır dışı edildi.
 
Filistinli öÄŸrenci, kendisine dini inançlarıyla ilgili sorular sorulduktan sonra telefonunun ve bilgisayarının yetkililer tarafından alındığını belirtti. 17 yaşındaki Ajjawi, sosyal medya hesaplarından arkadaÅŸlarının yaptığı paylaşımlara bakıldığını ve arkadaÅŸlarının paylaşımlarıyla ilgili kendisine sorular sorulduÄŸunu söyledi.
 
5 saat sorgulandığını ifade eden Ajjawi, “BeÅŸ saatin sonunda görevli bir kadın beni özel bir bölüme çağırdı ve bağırmaya baÅŸladı. ArkadaÅŸlarımın sosyal medyada ABD karşıtı siyasi paylaşımlar yaptığını söyledi.” dedi.
 
ArkadaÅŸlarının paylaşımlarından sorumlu olamayacağını belirten Ajjawi, havalimanında yaklaşık 8 saat geçirdikten sonra Lübran’a geri gönderildi.
 
Harvard sözcüsü, “Üniversite yönetimi olarak öÄŸrencimizin ailesiyle irtibattayız ve yetkililerin bu sorunu derhal çözmesini ümit ediyoruz. Umarız ki öÄŸrencimiz güz dönemindeki derslerini kaçırmadan bir an önce kampüse gelebilir.” ÅŸeklinde açıklama yaptı.
 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi Sözcüsü Michael McCarthy, Filistinli öÄŸrencinin 'ABD’ye giriÅŸ için uygun olmadığını' kaydetti.
 
Kaynak: Euronews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.